Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
想問問各位師兄 我用緊LG OLED48C1PCB
想買條Sonos BEAM GEN2,

但我上官網睇佢冇寫到有atmos

咁係咪唔支援atmos
如果係有冇其他推介
睇你推介買左s517,想問下駁電視係咪soundbar HDMI eARC駁去電視HDMI eARC port?
想用soundbar 駁xbox同一個mon
應該要點駁? 想全部用soundbar 出聲

mon 有2個input, soundbar 得1個hdmi 插頭
係唔係要買果d switch box?

Soundbar: S517
Mon: Dell S2722QC
仲有Xbox X
係咪有駁base 700?
睇官方網站, sono beam 2 同你部LG 都有寫support atmos. 應該無問題
有試過,要斷電再插

單支
搭埋單,入左X95J,本身諗住700B全套,聽聽下又想一步到位上930B,不過又驚兩個牌子會唔夾,又冇budget上A9全套
soundbar駁mon要用optical/3.5mm,駁電視先有hdmi ARC
bose 900 推唔推薦
Xbox駁soundbar hdmi in
Soundbar hdmi out駁 mon hdmi in
推 , 用咗一星期 單條 base 都够
德馬 6千 內
Sony 電視配A9+sw5唔會後悔,不過我由上年10月尾買a90j +hta9+sw5,去到今年6月頭先齊晒成set
咁我而家先買A9咪要等到年尾
Samsung q700b
Bose 900 邊款好
想問吓部電視淨係支援ARC嘅話有冇咩soundbar推介 budget大概$1000-$3000到
電腦Mon唔可以兩部
一個係高階,另一個係旗艦級,自己諗
電視型號係Panasonic TH-58JX700H

成功左 thx
但係你電腦Netflix出唔到把聲
only mon, no pc
出到dolby
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞