Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
用唔到
Fire 4百頭, chromecast 4百中
買咗了 去星際試完覺得幾正 雖然聲底冇denon polk 咁好不過有實體後置真係好正好抵
如果同樣質素既話我覺得5.1效果重要過atmos

不過sony低階個5.1既效果我就唔敢講好唔好了
唔該ching
主要係因為無位擺個低音
如果個兩款既話 邊款好啲?
s517 for sure
呢度無咩人推samsung S系
淨bar一係S217 一係上多啲去Sonos beams 2
Sonos Ray 都少人講
睇youtube啲鬼佬講Q700A好啲
我會揀Q700A>S517
個個都話G700已outdated 唔好買
介唔介意講下點解無人推samsung S系嘅
我估因為Q系先稱得上有質素既soundbar
S系只係款式為主 睇落去新穎啲 易襯裝修
Spotify connect 一樣,要斷電再駁
本來試聽完q930b想即刻落訂,但係拎唔到批文入境最後買左700b

條sn7cy 放左係度仲有幾日保養,有冇巴打想收
https://t.me/hohosiu
fire tv 減價會再平啲
試過35鎂入手fire tv 4k
930B 9.1.4同700B 3.1.2跳左成幾級wor
咁點解唔800B/900A
買左幾時有?
800B囉,日後偷偷地加埋兩隻後置
師兄支700b咩價位 百記有貨但未問幾錢
分析得幾好,應該解答到唔少呢度想買Samsung soundbar嘅巴打。基本上呢個post咁耐都未有一個實質嘅比較評測,佢算係有個人出嚟做到分析😂
livi 有1000回贈
因為啱啱換咗新電視
發現咗竟然出到Dolby Atmos
但係我係用緊Yamaha YAS-408
應該唔會有㗎喎
點解會咁嘅

唔知點解比人負皮
係幾清晰
不過如果佢分析埋2021同2022年款既分別同聽覺享受仲好 因為好多人諗緊用清貨價買2021定比貴啲買2022好
如果就咁聽就2022啲聲實淨好多 環繞做得好啲 同埋天空聲仔細啲 但2021清貨價就真係好抵玩
係咪只係講你部電視支援到only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞