Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
早排去過cwb sogo試
Thanks
英馬仲要可以直送香港又啱電壓
用住先似乎係一個幾唔錯嘅選擇
謝謝你
https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/jbl-bar-5-0-multibeam-vs-sonos-beam-gen-2/21576/28293?usage=8767&threshold=0.10

各有千秋, 不過好搞笑, jbl支野stereo都會用埋surround driver, 奇奇怪怪
睇rtings Q800A高分過Q700A 好多

唔加後置嚟講入Q800B 玩好似都ok

本來淨買the batman 又變左掃貨買埋d 有特價既
邊度特價我都有鋪買碟癮
買黎擺
Q800個定位怪怪地
性價比就Q700, 追求就Q900 series
間房真係無位加後置

去試下Q700B 同 Q800B 聽下聽唔聽到分別先決定入邊套
我之前就比較Q700A同Q700B
如果間房唔大 平多千幾蚊Q700A都已經好震撼
如果budget上得到Q800B (5.1.2),咁不如買返上年Q900A(7.1.2)好似仲抵玩
一係去試埋sonos beam 2, 分分鐘佢一條已經滿足到你
好,多謝巴打推薦
見到柒陸有人問r3 配乜,幾個都是話evo 150
真係好成咁?

如果係,我直接買purifi唔好?
依家有套裝特價
76 d野 睇完就算
以all in one 來講,佢真係夠力,推座地都冇問題。
同價位,唔多all in one 有佢既力水
76 不了,打手場
睇左好多環繞擴音機,入門級有冇推介,暫時睇左兩隻

yamaha RX V6A
onkyo TX NR696

兩隻好似,新手入門應該點揀
簡左喇叭未?
All in one佢應該暫時無咩敵手,同佢打過應該有NADM10,marantz 40n
黎緊有部 yamaha 勁野RN2200
不過全部都要過2萬價位架啦
巴打部機諗住咩筆直,最齊channel應該 denon x3700
同埋想咩味道
denon 夠爆埋身,yamaha就surrond效果好
nr696 是好野,有preout
玩到5.1.2
問題是無一手,二手大約唔駛三千
evo150仲有一個優勢,佢個size 好鞋盒好細
仲有得佢有個大mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞