Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
同意
佢聽開5.1 7.1 應該唔習慣soundbar d 聲wo
https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/sonos-arc-with-sub-one-sl-speakers-vs-bose-smart-soundbar-900-with-speakers-bass-module/15256/28849?usage=8767&threshold=0.10

其實兩支既質素唔算差好遠, 取向就試完再決定

反正後置同SUB都係後加, BOSE同SONOS都不失為一個好既選擇, 兩支bar既後置都唔算好大舊, 之後要放都易d拎permit, 用少d既空間可以玩番surround你老豆應該都開心
SA-RS5
想問有無巴打St5000用唔用到?
🙏🏾🙏🏾
samsung s61a vs sonos beam 點睇?

我用samsung tv (比較舊) 同有apple tv
因為個廳細過以前所以 放唔到成set amp 呀, 5.1, 但求簡單d , 而佢都有同我提過, JBL 9.1 有D 興趣, 所以我地都諗住向SOUNDBAR 方向諗
我兩條bar 都有聽過, 其實我都覺得差唔多,因為我木耳 不過如果性價比方向我都可能想聽埋samsung Q, 因為價錢都好似靚仔d ? Q800b/990b 我睇下今日有無機會聽唔聽到
有冇Q900A/Q950A 既用家?

最近想試下用佢個AutoEQ 既功能,發覺點整都係tuning failed。有冇ching 試過有類似情況?
佢聽實體sub 仔
jbl 9.1 sub 仔已經好大最似樣
我成日覺得佢兩邊拎surround 出黎好兒戲
想買下咁多位ching
3000左右budget會買samsung HW-61-B定denon DHT-S217?
好 thanks
3000 budget可以睇埋S517, 佢有upfiring driver做atmos效果, 唔似s61b同s217係virtual atmos
google下發現好多人都係咁, 試下禁subwoofer後面粒id set制重新pair過再tune
有無啲 5.1 或 7.1 後置係掛牆推介,想嘈下樓上班仆街嘈音撚
Optional rear speakers featuring 360 Spatial Sound Mapping for use with HT-A7000 or HT-A5000 Soundbar
jbl隻sub大隻到
慘😞
唔該巴打
用kindle fire tv stick 4k, 係咪舊電視玩atmos最平方案?
9.1都係一個好方法,叫做全面嘅soundbar,買一條就唔使煩
g7000只係3.1, surround效果都係模擬
s517係3.1.2, 有upfiring driver for atmos
chromecast with google tv應該平過fire tv stick 4k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞