Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
咁我就唔知啦
岩岩Google過
Netflix如果冇嘅話就點唔到燈
但係我又冇Netflix可以試吓

Disney 個標簽就算啦
係美馬買左條 renew jbl 5.0
暫時用落幾好
samsung主打既係cp值高,而又有唔錯既環繞效果,所以q系最低階已經係3.1.2可另配後置

s系比較著重style同埋冇天空聲道,環繞效果較弱,同q系既走向唔同呢
依條友好耐之前有立過,d片都係對spec讀,1分鐘睇完既可以講成十幾廿分鐘,其他部分全部憑個人感覺,完全冇參考性。同埋比人既感覺對home theater冇咩認識就用soundbar黎比較。

依d so call聽感根本冇依據,要shortlist既一定係睇measurement,聽感係靠自己耳仔,唔係睇依d youtube片就可以決定到。
利申: 冇睇依條片, 我上面講既係睇過佢之前既片既感想
定係你部電視support到然後又用左電視出聲唔係soundbar出聲
依套野 破壞左我對matrix既美好回憶
劇情一般,聲都無乜特別surround 位
真係只賣情懷
俾你講完
我真係驚我自己咁on9
但係真係soundbar出

就咁睇左邊幾個option, 唔係藍色先係簡左咩 依家電視喇叭係藍色
JP L5.0反而好少人講
我都有睇到,原來你買左
日常用低音夠唔夠,對白清嗎?
因為行貨3千尾依個價, 冇sub, 又冇分體後置, 又冇upfiring driver, 只係virtual atmos, 有d落後
岩試玩左個零鐘,對白ok, 不過我本身部電視有對話增強

低音還可以la, 我本身對低音無乜要求,亦都無比較過其他soundbar, 不能作準
佢喺個選項上面就會變白色
唔關有冇選擇事

我只係覺得好奇怪姐
咁就真係唔知了 當佢有atmos睇住先
我買連運費約2200, 雖然係renew,但同全新一樣
依個價就抵好多, 同其他入門級可以比拼 3千尾就吸引力不大了
都係既 只不過好似係佢第一個比較2022年既samsung soundbar
拎個idea都ok既, 要客觀d既review可以等rtings, 不過都係果句, 買之前一定要試, measurement幾靚唔岩自己口味都係冇用。聲依d野太個人, 好難用其他人既感覺套落自己度, 所以如果要比較我會prefer用客觀因素黎比
簡單啲講即係佢得個up字🤣 講啲係人都知既數據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞