Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
顯示錯誤姐,唔好諗咁多
對於我黎講買soundbar只需要睇2樣野,budget同cp值,其他都係次要。
700b 現貨拎走,avlife 800b同930b 訂貨8月先有
最後價錢問題剩係拎到700b 批文
遲下先偷運隻9500s 玩下
KRK
mirage
Auro 3D 破產保護
消息指 Auro-3D 母公司 Auro Technologies 正申請破產保護|#市場資訊

比利時 Auro Technologies 公司創始人 Wilfried van Baelen 指出,經歷與新投資者商議多月無果,最終決定以破產保護應對! 他補充公司收入來源主要為晶片授權,但因過去 3 年各方受新冠肺炎影響,生產鏈被打斷,導致今次危機!

Auro-3D #AuroTechnologies #破產保護 #市場資訊
簡單問句其實soundbar洗唔洗run in?
聽人講耳機run in就多
有無話要煲幾多粒鐘先叫好聲啲
一開始 唔好開咁大聲住
其實你每日睇4-5 粒鐘電視 一個月都過百粒鐘 夠曬啦
你唔駁soundbar 都一樣出到。 但係經TV spkr 出唔會有大分別。不過係証明你電視本身係decode 到atmos 訊号
Atmos 統一天下了
睇左台灣仔評測Q990B
話對後置可以set埋做前置
個Smarthings app有得設定
暫時後置無位嘅巴打多一個選項
用緊denon s216

但係睇 Netflix or disney plus 既時候經常人聲時大時細,有冇得解決?

已經開左dts

定係我setting 有錯?

電視用緊lg50up8100pcb
我都好想知放前面有咩用 支巴已經咁長仲邊有位放
後置既野放前面好似浪費左

留番錢黎買top gun 2 試atmos 試引擎聲
未必係好。有競爭才進步
下一代Atmos 聽講想搞埋地下上嚟既聲
依個真是好難,地下咪會同低音一齊共震?
加埋……如果地下d 聲點都會撞到sofa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞