Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
估唔到Polk 都有得玩加後置

入門又唔想三星既人可以睇下

https://post76.hk/news/2022/06/polk-audio-magnifi-mini-ax-soundbar-review/
s60b同s61b睇spec唔同既只有顏色

Panasonic TV可以咁樣解決 Dolby atmos 問題. 唔知你呢代得唔得

1. Enter "Setup" under "Main Menu"
2. Select "HDMI Auto Setting".
3. Select the HDMI input port that encounter the issue.
4. Adjust it to Mode 2 or Mode 3

回返上個post先
新的 Android 系統得返好少 setting
平平赽買個chromecast 玩盡條soundbar 算啦
sogo 鹹片減價qx2
有無Bose soundbar 900嘅用家試過有以下問題?
支bar 間唔中係無開電視無連藍芽情況下突然有一下低音嘅聲
之後試過個下聲係平時襟過圓圈制先會有

但佢依家間唔中無啦啦突然就會有一下咁嘅聲
好難選擇

LG Eclair: 有Sub仔,細舊啲,有DTS:X

Sonos Beam 2: Overall 環繞聲好過LG,Atmos 聽落仲好過LG 3.1.2,不過冇隻Sub仔,睇劇低音表現好似差啲 (要等Sub mini)

想問大家會點揀
唔該晒
我會簡sonos再後加sub同後置
可以考慮埋Polk Audio MAGNIFI MINI AX Soundbar。 之後又可加對無線後置升級環繞。 勝在價錢夠親民
你有無親耳聽過Sonos Beam? 佢雖然無sub但啲低音都幾震撼 可能我試聽個陣開得大聲
HT A9係咪要去Sony先有得試
Q930b 係咪賣到周圍冇貨… 我見官網、豐澤同百記都冇貨
av life 都有
藍光機可唔可以喺度討論
我見啲高階藍光機都已經係3,4年前產物
而家先用同一價錢買好似有點on9
一陣買完冇耐出新機甚至新格式就慘
好唔好買住部平野等新野出
大家點睇
真係冇得咁計 你玩得高階ub9000果d都係buy佢個video processing, 佢又食得晒市面上大部分既碟, 未來有新野出邊個估到

到時出左新野你又驚佢之後再出新野, 咁好難買
聽落似cec搞鬼, 試下熄cec or 用blocker有冇幫助
ub9000係咪非日版不可
但而家要搵部日版唔係咁易
lx-800又點睇

前幾日見過有show出黎
但無問有無貨

我見R33全新同二手都有人放, 同埋我記得有人講過如果唔用UB9000個analog部分的話ub820其實冇分別, 仲要平好多

lx800播到sacd, 不過p記有hdr optimiser
邊間舖仲有q800a
巴打知唔知邊間分店有
屯門去過佢話連接唔好無得試
K11 有見擺出嚟
單條款邊係好D,定有其他好選擇,唔好太貴
beam 2
jbl bar 5.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞