Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
啱啱喺豐澤訂咗9100s ,有冇人知其實係唔係配到落Q70T,官網好似冇寫,好衝動
師兄,係冇930B定800B?
所有新款b 都未有貨 暫時只係舖頭demo
咸片今日講
官網唔係有寫咩
係喎,唔該巴打,唔知點解睇唔到呢度
百記就得600B同700B有少量現貨
聽聞上海廠運唔到落黎
連淘寶京東個啲都無現貨
想問
Lg電視 加Sony a7000會唔會唔啱
之前睇開x90j
Avlife 推介LG qed6591
有冇伏
好平咩?做咩咁衝動
想問下samsung 電視 disney+係咪唔會出到dolby atmos?
我netflix出到但disney+唔得
用緊電視Q60R, soundbar Denon 517
聽講disney+好煩膠要earc先點到燈, 睇下有冇其他user report下
電視要去番電視post問下

唔太記得依度有巴打report過a7000同lg夾機既問題
有無巴打研究過sony隻s40r?
伏唔伏?我見大鋪而家賣緊2750
你呢部係2019 model, samsung 個內置APP 應該唔SUPPORT ATMOS....
想請教5.1 或者7.1有咩low budget嘅選擇
thanks, 即係要再加個google tv😂
人人既low budget定義都唔同
5.1 7.1 low極有限
你係講soundbar 定家庭影院?除左5.1 / 7.1 外 仲有無要求? 睇戲定聽歌? 用乜睇/ 聽?
低過6000有無
either都ok.
無.
聽歌only.
window pc or android or ipad
唔好意思, 我係新手, 想買SOUNDBAR 俾屋企人一齊睇戲用

我睇左好多COMMENT 加推介, 我本來心水BOSE 900 (水) 同SONOS ARC, 但係又揀唔到邊條好, 見到大家講緊SAMSUNG Q 系列, 所以我都想問下大家意見
因為空間問題所以後置暫不考慮, 所以暫時只會揀soundbar + subwoofer
性價比唔知邊個好D
BOSE 900 (水) 然後慢慢買埋其他野
SONOS ARC 然後慢慢買埋其他野
一野買Q990B 後置收埋先, 等PERMIT 先搵地方後置

好混亂希望大家俾d idea
聽歌ONLY 就唔駛5.1/7.1.
買個靚有源2.0 SPEAKER 好過啦.
想買Sonos Ray駁電腦,但電腦底版又無光纖位
補多少少, 我老豆之前用開成SET 7.1 , 不過裝修, 送走哂D 野,因為成SET 音響佢話少用無地方擺

不過我知佢唔捨得
巴打想問下平時睇劇睇戲果D會唔會中置人聲好弱?
我之前去Sony showroom試既時候覺得佢講對白聲好弱,不過佢就係配A80J
唔知A90J會唔會好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞