Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
nova啲動畫有啲唔好睇
係, 當年play store唔知幾多億dl 有優惠$2個,買咗好多apps

都係嘅,不過都係中意樸實無華嘅過場動畫多啲
要好睇就 oneui先真係睇到個 animation
正 wo ,我剛剛睇翻原來我係2013年先買 pro

當年31蚊買咗Primer
Me too
poweramp我$8買咗
我個桌面係咁
9 x 9 icon

down個hz max黎鎖120hz試下仲有無lag先
體驗>慳電
係啦,真係估不到,開心咁多人用
未玩過 LOS 宜家好少 Root 機,以前成日 flash 部 note2 , flash cm 最順
以前未有信用卡時偷雞用開心版,但間唔中都會彈出failed to verify the certificate, 等出嚟做嘢有卡時第一時間就買咗佢,而家仲用緊,好嘢嚟
我同你都係2013年買 xdd 勁耐
係 所以冇得揀
中間我都試過買其他 launcher, action launcher, niagara launcher (型), 最後都係用翻 nova, 方便又快,有時轉 app 去翻 home , click icon 都好方便,特別現在有 one hand operation 好快去到 home
師兄都整得ok啵,以往都幾中意上XDA尋寶,耐唔耐就轉下icons 或 themes , 人大咗就懶得去搞佢
明白呢,有時我會用下 oneui 因為個 smart widget 正,一個 widget 位放幾個 widget , 有時要做好多嘢又會用翻 nova
自己嘅ROM自己build
Lineage 19.1簡潔得嚟順滑過牛油
我部Nokia 4.2 S439 4+32GB都順過而家最新嘅二千蚊機
後台冇heavy load process run緊嘅話穩定60fps
行山開track4個鐘得返60幾,行到一半休息要差陣
我都鐘意去 xda, 頭先先安左 mono flipfont ,有幾千隻 font 玩下。很明人大左少轉 launcher ,icon pack, theme試下,用得就算咁
以前啲機好lag, TSF Launcher 3D Shell就係為lag機而設,啲3D過場動畫喺當年嚟講都幾震撼,可惜而家摺咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞