Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
剛剛安左隻字體,中文都靚,日文又靚

「文鼎方新潤圓」

nova 真係勁正,我用左勁耐,d widget可以resize 得好好,重可以set overlap 其他 widget 幾實用
nova其實幾正,一粒 icon 可以有多兩個 function 推上推下

Facebook icon
推上 就 google
推下 就 youtube vanced

唔難怪咁多人揀iphone,但s21u做而家又唔攞岀嚟賣
屌,講到我想將tab轉nova試下
不嬲用開佢,用咗十幾年
呢兩代真係三叔陀衰家,憑實力搞到整體android市佔倒退
而家擔心緊s23u soc正常翻但新鏡頭(hp1 200mp)又奶撻,一陣好似第一代hm1咁就仆街
幾時比翻aptx snapdragon sound比我哋
希望s23系靠台積電甩火龍/用天璣,同埋靠ufs4.0同相機攞返啲市佔,唔想仼何一間一面倒
one ui應該係主因
怕200MP相機
我o係 tab s7都用 nova,因為有時用 tab keyboard 想打字 search app ,用 oneui 打字就出 google ,用 nova 打字就係 show app 出來易用 d
唔太清楚咩事
自研新CMOS
我都係用左十年 nova launcher 上年出了 7.x 超級正
你推上開 drawer 最下拉向下就係 search window, 你打字就可以 search ,希望方便 dd
問題係目前865 855 lag嘅頻率明顯無咁大 其實想知係咪同GKI呢類新嘢有關 無理由動畫居然適配舊u多過新u
將常用嘅APPs擺喺home page嘅folder 度,可以自訂排位
上次出定hmx比屌米,人地做曬白老鼠上埋鐳射對焦,最後s20u都可以奶嘢。今次無人上當,佢粒hp1要自己做實驗
我用Lineage內置嘅Trebuchet
初初用Apex, 後期轉用Nova
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞