Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
不如你講下你想要咩特別新app?

咁當然你無得同tizen 比
tizen 前前後後都已經3, 4代, 依家watch 4 先叫第一代WEAROS
傷完電直接換電搞掂
我用開wakey
試試佢先
我都覺 同埋我覺得動態更新率轉得快其實慳到好多電 轉得快嘅話降hz嘅比例可能去到1/3
最有影響力係睇片可以跟片源fps調節
唔使長開120Hz 好重要
實係咁啦,睇黎ching手機耳機平板手錶次次都係100-0 full cycle咁用 有電就要用盡,低電壓傷電+soc供電不穩洗乜驚
IM起碼唔好得line一個選擇
跟住第三方health app(water, walk & sleep app)都要多翻啲,雖然原生已經足夠功能,但唔好似watchOS 第三方app咁靚
最撚緊要係google assistant同google home
s22u screen recording 都lag,12gb ram喎
仆街 追完po 有d卻步
好似瘋狂勸退緊咁
我部S10冇開增強開埋慳電都仲好順
screen recording都keep到60fps冇stutter
我覺得係One UI4對近兩代旗艦機SoC嘅調校調得柒
用放大,佢得3個load得快分別唔大
原來我睇左程式集個轉場動畫, 唔怪之得得3個
app 果個我用預設無改,桌面用投擲
呢排S22系列/apps有冇咩大更新
新post留名
等三叔bug fix啦似軟件問題多過硬件問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞