Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
多謝ching分享
依家唯獨係隻apple watch會變咗廢物
一到轉會先feel到毒果種霸權係幾咁誇張
A53 5G冇3.5mm同埋5G訊號兼容比另一部A52 5G差
A52 5G好d
諗緊買Watch 4 藍牙版定LTE版
大家有咩意見俾小弟
剛由note 20 ultra 升級 去s22 ultra , 感覺用電好快, 倒水咁, 之前note 20 ultra 慳電好多, 充電又快d , 點解新機s22 ultra 用電快, 充電慢過note 20 ultra。。

係咪有野set 錯
宜家訓醒都跌左幾%
已經冇連上網個d
我都想知到底我set左d咩會跌咁快
之前s9+都無呢個問題
https://youtu.be/H5-_hbkx6RU
其實佢講得幾好
進步得有啲慢
好多功能可以再做得更好,例如充電速度
算係比較平穩嘅一年

條片都1hr

系統更新到最新未?
其實apple嘢除咗watch之外全部都可以獨立用
所以真係想轉會都唔算太難
無聊搵返啲unpack嚟睇
以前DJ Koh真係做得好好多
轉一轉會搞到我想換埋隻錶
用garmin算 電長氣 轉會唔驚資料唔連貫
我覺得Qualcomm都好大責任
咩叫set 錯CPU , 會令電倒水?

會唔會用第三方充電, 充得慢, 耗電快。 用跟機原裝線就好快充, 耗電情況好似有好轉 (唔知係咪心理作用)
佢意思係CPU已經係一個問題
功耗大,容易熱
咁有無得限速令無咁耗電 (唔打機)?
打窿芒已經玩咗4代, 我覺得下一代係時候轉芒底鏡頭啦...仲有我希望可以擴大屏下指紋解鎖嘅有效範圍.
芒底鏡頭我覺得唔好急上住 反而指紋大面積重要D
thermal guardian -2°C
但好容易throttle
有冇ching喺hktvmall買過機, 會唔會撞壞或者有其他問題
邊間先 ?
a52 for sure

買a33 不如m33
差幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞