Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
LTPO本身嘅螢幕功耗比一般OLED低
你要計埋呢樣
正確d講應該係動畫lag
不過我個人黎講覺得OK

但好多野set好可以自動化好正(用bixby routines)
左右兩條邊用one hand operation 可以用手勢方便單手用大機
mon 頂嗰d volte gps嗰d冇用icon可以隨便自己disappear 左佢
鎖機畫面可以播片做background (我最鐘意依個)

講到底係部電話習慣你多過你習慣用部電話

不過一開波1-2個星期部機會自動學習你用電模式,你會覺得d電好似用得好快,係正常的
試過好多呢類app 全部無效
mon resolution 又唔同, os 又唔同
無記錯當年active 2 標有60小時續航, 到gw4 得番40小時
spec 都已經寫住, 都係要衝仲好話人伏

如果講wearos 少app, 以前tizen 咪仲撚少app, 呢d 又唔係缺點?
仲有gw4 續航係wearos 中已經唔算短,
定係同apple watch 比續航?
用24小時已經得翻58%, 點解用唔到48?
會坐火箭?
wearos 的確唔及tizen 襟
但係咪差好遠,我又唔覺
好似我用classic 個mon 去到450x450 足足差左一半
但係粒電只係叫做加左20mAh 個少少
講真有幾可會定住個畫面完全唔郁吖無論睇片打機定係上網通通用唔著
今年?
因為盡量唔會用到少過20% 好傷電
我知啊,問題就係tizen轉wearOS無咩特別新app好用呢下奶嘢 watchface已經少咗
yes
有無得鎖死120
唔覺關動態更新率事
我睇GPUWATCH同更新率
有framedrop個下其實係維持到120fps同120Hz
明顯係OneUI 4.X嘅動畫同CPU調度有問題
笑死
岩岩有單新聞s22u著火
不過好似係外在環境引致

用緊s22u同watch 4
完全唔覺有lag既問題

係充電有時摸上手熱熱地就有
我都記得之前有P同w, 宜家改左係 , 就係2sec wait, 你可以加多幾個,,, = 6 sec咁樣
我無用oneui 無lag 過, 我用nova launcher pro,
我部s22u 雖然唔lag 不過開app彈出黎個下反應係唔夠note20u快, 但就快過note20u load入app。

btw 如果想鎖120hz可以試下用galaxy max hz
部機就打柴,但唔想要發熱倒水
係咪要捱多一年等S23
好耐
部機唔知頂唔頂到
有幾傷電?
咁無計啦, 粒電有電唔用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞