Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
好虧
yes 包埋曲面
有冇方法set打符號係default英文ver
宜家成日都係中文ver好柒
求救
入recovery mode唔係power+vol+同時hold咩?點解我唔得嘅
唔係要插住電腦先得咩?
熄機,power+vol+ 再加插線連去電腦,出咗字後鬆開power制,hold住vol+
又得返 試咗幾次
同製程下比人碾壓,咁如果全世界tsmc製程amd咪又係輸
intel勁過tsmc
長線黎講有得追,但2022年內依然tsmc最強
仲用梗note9,想換21U,但有一點唔係好明,成日聽話長用就買個大容量D 512GB或者1TB,但唔驚到時用咗3,4年部機壞咗D資料會拎唔返?
所以仲用梗note9,雖然有時反應有慢..
其實唔用default launcher 用nova 會唔會食多左ram cpu usage?
TSMC跳過2nm直接挑戰1.4nm
依家用緊nova係好順 但食電左D
但抵用
訓左冇睇,官貼係咪仲係周圍缺貨緊
聽住先啦 去到5nm開始製程唔重要,3d堆疊技術緊要啲
請問大家用緊咩keyboard?
之前用開cedime而家down唔返
Microsoft
唔掂
用咗nova launcher之後成日全螢幕打機打打吓一半就彈句one ui停止運作

有冇解?
深度休眠既apps 會變成咁
轉做 正在休眠 會好d
有無人點set翻samsung keyboard 拔出spen就自動轉手寫模式?
我係keyboard setting度開咗pen detection都無用 以前明明work
我覺得256gb+cloud都夠 cloud應該安全過擺喺手機度
啲食電app好似ig咁整左deep sleep
要enable返先可收更新
最安全係雙重備份 認真,cloud成日唔見嘢,尤其係onedrive出曬名,gdrive比較多del你嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞