Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
fold 4 縮電池 flip4 傳聞3700mah變闊 大芒的
20號會不會公佈8gen1 或 7gen1
新u 起碼12月先現身
我純粹追款多啲
三叔機我一向一年一換
同iPhone真係相性不合
samsung除咗今年俾自己同高通害到之外,冇擠過牙膏,假假哋都放啲note件去,中低階機更加唔使講,性價比高,年年換iphone要好虔誠兼有錢先做到
冇動畫會好怪,少咗視覺過渡

https://youtu.be/Sxyo5jfrc_g

大家好,小弟係八兵衛
第一次拍手機評測 請多多包涵
今次同大家評測galaxy s22
簡評兩句
今代CP值都唔錯 8gen1處理器發熱問題無想像中咁嚴重 係電量真係好一般
詳細既可睇片
如果幫到大家既話 希望可以比個like / 訂閱小弟
想請教下用Nova launcher 係咪會食電啲?
有無S22 MON貼推介
官貼無得輸
我見官網同出面街鋪d貼差唔多價
但我手殘
官網一盒兩張,唔會兩張都手殘掛
原來兩張, 咁可以一試, thx bro
平面就普通薄玻璃貼算
水貨機係唔係用唔到google pay Samsung pay同埋銀行app?
應該三樣都得,係Smart Octopus唔得
老實講自從Note 8玩過UV玻璃之後已經放棄咗,而家寧願用UV軟貼,易貼好多,貼唔好又唔會整污糟部機
但係曲芒唔用膠水貼會飛邊同入塵
幾時出s8gen1+
想換機但唔想要發熱機
“早前 Qualcomm 確定會在 5 月 20 日於中國舉行 Snapdragon 發佈活動,有傳其中一款亮相的處理器將會是 Snapdragon 8 Gen 1+。有中國科技博客在發佈會舉行前,於微博透露了 Snapdragon 8 Gen 1+ 的多項賣點,如果屬實,消費者相信會非常高興。
Snapdragon 8 Gen 1+ 採用台積電的 4nm 製程技術,雖然架構跟 Samsung 代工的 Snapdragon 8 Gen 1 相同,但 Qualcomm 的官方數據指 CPU 和 GPU 的效能都有 10% 左右的提升,功耗降低 30% 左右,而能源效益則提升 30% 左右。”

睇嚟Flip4同Fold4可以衝鳥

S22有更新
正啊,有更新! downloading now
話說有冇得註冊其他地方既Samsung Pay?

轉VPN轉sim嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞