Samsung Galaxy 討論區 (199) 手快快中咗1001

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
發現新世界
好難再想轉用返One Ui
Nova好有iphone果種順感
急換機?
你仲用緊S20+?
唔急
感覺S23可能會令我失望多次
S22 電池縮水係令我卻步嘅最大因數
我依家S20都淨開2k60hz
但只係頂到5.5個鐘
我係S20>S21>iPhone 13 pro>S22U
而家新機我都滿意,係易啲熱同少少倒水
係呀其實部S20+仲係好順好好用, 不過同好多人一樣貪新鮮想換新機
你用iPhone13換咗S22U?

iPhone真係太唔方便
同埋多咗好多奇怪bug

Samsung先係我至愛
呢度好多人話S22U用落有啲lag, 你自己覺唔覺?
我依家2K好似用上癮
感覺s20用1080p有啲矇
但其實原生1080p screen係咪會清過2Kmon嘅1080p
用個新mon貼同新尿袋幾百蚊搞掂
會有啲位好frame rate唔一致
冇啦啦會frame drop

可能我比較包容三叔,我覺得ok
係,點對點
真係幾流暢 s10撚都覺得幾好
可以再戰幾年
我覺得似係個LTPO芒同OneUI之間嘅協調問題我用S20+全程120hz完全唔覺有frame drop問題, 最多只係開相機比較慢.
呢方面iPhone係好啲嘅
人哋會統一啲
例如主頁/settings係80Hz
social media係80-120hz
淨係講相片嘅分類都已經頂唔順
基本上無論係cap圖定係相機影
都係全部放曬落最近項目到
每次都要重新執過
呢個係app drawer唔係home screen

呢個?

仲有手勢我咁設定
搵到了係呢個

將佢set做最近應用程式就得了
已賜酒
https://youtu.be/Bt04C5-XlqM

如果有部8G1+嘅S22U我會即刻出
睇定啲先
係都換摺機
我係note10plus

下部應該係s21ultra

我有用緊iphone13 pro max
但個M 字額既影響俾家燕mon 大
所以我睇片都係note10plus 多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞