[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike

買左了,二手$1000蚊,好新淨又靚聲
抵到喊
6.3轉3.5 頭
同埋
3.5 to rca mono

一般你地邊到買?
我普通入門用
六千左右筆直PC喇叭
有源嚟講Klipsch Fives點睇?
有冇其他介紹
Tannoy Gold 8?
尋日出去試聽左as2200,唔知係咪配搭問題,好清,淡如水咁,無乜特色
靚仔喎
唔知部機係A-S嘅邊個級數呢🤔
呢個咪就係Yamaha嘅聲底
通清無味
同埋usb 線
之前有巴打介紹
https://radaraudioshop.com/zh-tw/products/usb-2-0-a-b-blue-usb-cable?variant=35630339719324
仲有冇咩選擇,定係supra其實已經係最入門
呢條平靚正
上兩個禮拜買完 鋪頭買有折(8折好似)
轉接頭去ssp睇睇 高明應該有
usb supra入門呀 一係睇埋古河同埋wireworld
有機會我聽慣味精 試jpop都唔岩 反而一轉部e280就唔同晒 人聲好岩口味

另外試埋傳說中的hegel既入門款 H190,樂器分離度 3D感好強 動態好好
聽電影soundtrack交響樂就好好 可惜係人聲好似單薄左少少 感覺有D乾 整體唔錯
今日去左中環聽ls60 覺得真是好窄,好似得部iphone 咁闊,好緊身,好arm 香港玩
不過對喇叭只是黎左四日好似未開聲
我感覺是如果佢出meta 應該好正
聽感如何?
低音有四隻kc62是okey
中音細左一吋覺得好似差少少
高音可能未開聲未到咁尖
高中音整到仲細隻過LS50 真係唔明點解要咁
個位入屋是窄的 你睇相唔覺 去現場睇下你會明
是俾香港依種家居入屋
如果佢出meta 一定好受歡迎
同場一問 去聽ls60時前面客人不停播蔡琴的歌
請問點解試歌都鐘意用tidal 加蔡琴?
問劉德華
thefives用咩底座好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞