[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
用咗成年
接受到
好多牌子喎有平有貴
平至淘寶幾百,貴至外國workshop custom made幾萬
抵玩 有冇推介
外國貨 uptone, jcat, mcru, farad, sbooster, teddypardo, plixir...
本地有edisoncreation

如果唔係一定要追求環牛,用ifi 啲low noise switching 牛都好,起碼感覺穩陣過淘寶貨
其實線性電源無乜技術可言,淘寶試下先無壞
Keces 幾抵玩呀
P3 大概$3000有兩個output
請問大家,我最近買左部 Topping DX3pro+ 駁電腦,再接 Edifier T5 再上 Edifier s880db。 Topping部機個驅動應該最新。但係依家每次播歌嗰陣都會播一陣就突然斷聲。要熄左部DAC再開返先得。

請問係邊到岀問題同可以點解決
pc軟件係咪開左獨佔mode ?
控制台入面開左,軟件我用緊 Chrome 播野,應該冇得Set?

終於搞掂,執野整線砌架都用左大半日,叫做搬左對喇叭出黎先
第時唔係咁擺,好多野都未齊,目前沒有訊源,amp又要買過,htpc又未齊料砌,淨係用到藍芽試機,應該未到十成功力,人聲未夠厚潤

淘仔架,真係幾差下,好想買solidsteel,但7千銀堅唔捨得

belden拖把,房用oyaide但唔換出黎了

新買雲吞河jumper ,配番喇叭線一套,比D時間煲煲先
M.A. speakers! 正
我想問下
嚟緊想係屋企駁套平平地嘅音響
主動式喇叭係咪可以唔洗用耳擴
直接駁部dac就ok
我用電腦做player播歌
淘仔架嚟講你依隻算差比較多人讚嘅一係鼎源,一係老翻music tools(但唔記得係咩牌子),我就用鼎源,雖然手工同外國嘢比係閪㗎啦,但平得嚟又實淨,而且配搭彈性大,每層可以自己決定高度
有冇啲Amp係細隻
想慳位所以想買Cambridge Audio Minx Min駁電腦
但佢隻隻Amp都鬼死咁大
teac ax 系列都細
Yamaha wxa50
PMC 25 23i 配咩amp好
想買一體amp
budget 15000 - 20000
Naim uniti atom
細件又靚仔

利申:賣緊
香城巴對monitor audio 真是好靚

想問jumper 同喇叭線是買未來店vdh 邊個形號?
新手路過請教下

想試下整個膽機聽吓歌(主要係交響樂、鋼琴之類),如果筆直3000左右係咪索性唔諗膽機好過?

或者有無其他器材推薦?

各位師兄部AMP會唔會換釘墊?
如果有可分享用乜嘢牌子嗎?
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞