[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
買啲有埋streamer既Dac囉
有內置tidal connect
我用notebook連dac會唔會好啲?
r33見到有對b&w cm1賣兩千頭好似好抵玩
我用緊rn803
cm1拎黎聽古典ok嗎?
cm1用家+1
唉講經 比人買左了
講起二手,真係可遇不可求,啱心水好快被人搶先一步
想搵部 rega amp ,一有就好快賣咗
新機新型號香港未到貨,但又未見舊型號減價
最後買左對cm5
個動態聽古典真係贏耳機唔少
搵日屋企冇人果時扭開大聲d試真d先
唔搞咁多野啦黎緊最多係買 2對cable 試下bi wired
畢竟2channel 開機時間少好多唔投資咁多了
Q acoustics m20 hd 唔包usb cable

有咩線推薦?
平靚正就supra啦
咁多位巴打想問下三千鬆啲嘅budget擺枱嘅喇叭有咩無好選擇?
暫時睇緊edifier A80 同 audioengine A2+
有無人用緊a2+講下用後感 見唔係好多評測
咁多位巴打想問下三千鬆啲嘅budget擺枱嘅喇叭有咩無好選擇?
暫時睇緊edifier A80 同 audioengine A2+
有無人用緊a2+講下用後感 見唔係好多評測

有咩好選擇
EVE SC203
想問下有冇啲平平地4K media player, 有bitstream, 無內置硬碟,只係read NAS?
zidoo 有平有貴
多唔多人玩2手呢到@@
諗緊Fyne F301+DAC+綜擴全新USB連Notebook咁聽
Chromecast
試過chromecast , 15gb電影還好, 30gb+ ,或者bdmv片就會lag, 唔夠bandwidth. 始終冇lan線。

改左apple tv 4k, + infuse , 睇bdmv 流暢返。

講色水, 都係要zidoo ,giec 個類player聲畫分離先夠靚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞