[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
離牆20cm, 可以拉出多少少既,宜家都唔會好bloomy
蝸居環境鬥士,好難擺太開太出
三千蚊似樣少少嘅支那機都買唔到
兩款我覺得真係口味差異,純粹個人口味我會揀Weiss
weiss +1
唔好意思 想問下呢個post可唔可以問電腦用既喇叭
問啦, 不過都係叫你加多少少系列
Budget 真係唔多
希望1000內 純粹唔想用隻Mon嘅內置喇叭
攞嚟聽歌only唔該大佬
係咪數字越高越好?
ching 我見到有個model算叫做新出無耐叫 Creative Compact Hi-Fi 2.0 Desktop Speakers T60 可唔可以幫手睇下 見佢同t20差唔多價錢 差$100
請教各位巴打
最近換左個FI32U mon
佢內置左ESS Sabre hifi 晶片,但係一定要插mon 個3.5mm 頭先用到

上網搵過應該同ES9280CPRO DAC 一樣

如果想買Presonus Eris E5XT / Kanto YU4,YU6
要買條1開23.5mm 插落上面2隻
想問1開2嘅3.5mm 線係唔係會令d 聲再差左
真心建議用下tunebrowser 好有驚奇
Sony 個Music Center? 咁大家通常用咩去聽 Hi-Res?其實我本身諗住 Foobar 2000 算。點知搵搵下資料個個都話 Daphile > foobar 2000,所以先想請教下大家。

不過煩依樣野仲煩緊點煲機同插線。
真心建議用下tunebrowser 好有驚
點解要經mon出聲。。。
想平, 就買件 手機式dac ,似J仔個d ,有4.4mm平衡, 配4.4mm轉xlr線, 平行入喇叭。
一條3.5mm to rca既線就搞得掂

入手無耐就出新一代,so sad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞