[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
會唔會頭大身細
果位清個頭係咩?
喇叭都係細頭,用緊polk r600
如果想搵部streaming dac pre replace edge nq, 有冇好推薦
我個B&W 707都用AURALIC 加HEGEL推緊有咩所謂
n05xd
我意思係部AMP有返咁上下價錢會唔會搭部千零蚊DAC
我只係搵一個裝置,經iphone 張 moov/kkbox hi res 音樂,傳落部evo 150處理

最基本我買Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter,已經做到。

我唔係諗住買部新dac,只係上來問下有冇其它建議
會唔會轉qobuz/tidal直接用evo個app黎播歌
想問qobuz 香港點整subscription ?
之前feversound有教
早兩個月國仁直播都有講過
想問ching點睇Klipsch The Fives Powered
見amazon 而家有折想屌番對
我主要攞黎聽bass
求教香港邊度買到genelec睇中8020同8030,屋企隻lsx壞到有保養都唔想整
壞嘅lsx放唔放?想拎嚟做無源
想請教大家,新手想襯新屋入伙裝修入坑玩兩聲道

1. 70尺書房
2. 隻amp想可以有usb b input,當埋電腦喇叭work from home + 打機用
3. 聽MQA tidal,冇file冇CD冇黑膠

Cambridge audio evo 150 + B&W 606/607 s2 點睇?定係地方咁細買隻audio engine HD4 算數
amp 仲有hegel h190, 打機佢應該好過evo
聆聽距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞