[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
Msb未試 睇埋下個月音響展先做決定 我諗多數n01xd 加g02呢個組合 至於total dac 之前聽過fd果隻 口味好似唔係好岩 聲音比較乾
Rossini player 18萬6咁平? 係咪無APEX版本呀?
以我所知,定價要26萬。
12萬係咪有headphone amp 版本?無amp版好似唔使咁貴
呢兩部好似天價
想要對喇叭放書枱 budget <4000,求推介
唔想買amp,prefer 主動式
Apex 版呀,威達報價,但加鐘又駛多十萬八萬
Apex 版 18.6 又幾平喎,可以諗諗,係咪好過Bartok好多?
同Eso比如何?
已買cxn cxa81
ESO 部 n-01xd 我未試加鐘 已經好好聽,加埋鐘分分鐘有機會好過Rossini,就算唔加情況底下唔細心聽兩部亦都無話邊部比邊部明顯優勝,至於Rossini apex 係咪明顯好過Bartok 好多 答案係”係” 完完全全兩樣野黎 兩個牌子比既話 eso 好似性價比高d
跪求
師兄會唔會知Cambridge audio 點分係咪行貨?
到呢啲價位就係口味問題,唔好睇價錢牌,岩聽咪買

Btw覺得有得加鐘既機只係整衰內置個鐘,去製造升級感
唔介意水貨就

唔介意二手就kef lsx
想問下有冇細 size d 4寸左右介紹? 普通駁電腦用,已經有 dac
本來用緊 iloud micro monitor 但壞壞地,見到隻 ruarkaudio mr1 mk2 都幾靚仔
咁兩部機聲音取向有咩唔同?
同埋ching你而家用緊咩Amp同speaker呀?
想問下n01xd可唔可以當埋前級咁用
果陣買auralic altair 2.1就係因為佢可以當埋前級咁用
最後我test過 效果幾好
好過我本身部hegel H 590
上網睇好似冇
N05XD新啲就有
可以
想請教吓各位巴打,最近買咗部q950a用hdmi駁電腦用,想問下如果用Tidal想聽MQA的話,硬件上應該點部署?
係唔係買嚿Dac就可以同時聽到MQA同埋Dolby atmos
自問IT垃圾上網睇到頭暈
咁又奇,多數呢啲前級都唔得
係咪所有有volume掣既都可以叫做前級
唔識分
台灣佬話佢有class a analog前級 auralic都係咁sell
我見n05xd有寫
但n01xd就冇寫
有冇巴打有用wattson audio 隻emerson digital?
想買隻純streamer
睇佢細細隻 國仁同MU評價都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞