[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
無Usb output
因為唔support 192khz 以上嘅sampling rate同dsd?
其實我而家都係用緊ipad apple music 直入
想買個 steamer再可能轉qobaz/tidal
你部機有aes input?
冇 得coaxial
應該加任何野都冇辦法聽到原生MQA
加DAC解到都無用,你生巴冇analog input, 解完經spdif out入番soundbar已經兩回事, 多左幾舊魚
你宜家經window變pcm已經最佳做法
講真,就算俾你聽到,用soundbar 垃圾單元播,根本唔會聽得出MQA同普通CD quality 分別
有,幾堅吓
以前用naim前級唔support roon, 用佢嚟做roon bridge
Thank you 巴打
另外想問吓我喺Dolby access睇片嗰啲都好正常,但用TIDAL播Dolby atmos完全零feel係咪都可以收皮先?
無用過唔太清楚,鳩估睇片即係同睇電影睇電視一樣,soundbar個處理器知道點upmix做環繞聲效, 呢個都係消費者買soundbar既主要用途
兩聽歌本身就2ch格硬upmix左atmos對音色冇乜幫助,但係部份soundbar有機會係stereo source會淨係用左右兩隻單元出聲, 多聲道單元廢晒,出黎個聲極之單薄,咁upmix左所有單元出番聲可能你會feel到豐富番D既
thanks 巴打
有冇加LPS用?分別大唔大?
一開始已經用LPS所以無比較過,佢跟機隻牛太雞
ifi zen stream 身痕想升NT-505
唔知大唔大分別
本身用緊咩解碼?

NT-505個上網模組有災情

而家賣緊既應該係NT-505x? 用Ess chip

最後,請服用
https://www.l7audiolab.com/f/teac-nt505%E7%94%B5%E8%B7%AF%E4%BB%8B%E7%BB%8D/
國產9038
世界電壓,睇圖就知
用緊Kensington 夾部單端kt150/el37機
新手唔係太識,本身用緊S880DB,主要都係喺書房聽歌打機睇戲,想問一萬蚊budget升級LSX II係咪最好嘅選擇? 另外想問加佢個桌上架分別大唔大? Thanks
唔想煩,呢對好正,真正all in one.
自已買對iso架放枱面。
Thanks如果用佢原裝嗰隻P1桌上架呢?因為價錢平過iso架,同埋加個架落去個分別大唔大?
未用過佢個架,唔識答。
想問吓KEF LSX 洗咪用AMP 個啲推
唔洗 all-in-one喇叭黎
包晒streaming,解碼,amp,喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞