[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
ai,已經敗左rose rs150b
等師兄報告
好highend 等睇報告
依個組合第一時間諗起陳甯係咪要配埋Auralic streamer
新手想買電腦speaker, 70%YouTube & netflix + 30% apple music high res

諗住mac mini + ifi DAC air

喇叭諗緊細細隻既iloud MM 定KEF EGG Duo 好

有冇巴打俾d 意見我
咩價位既iem?
Btw, 呢邊問應該好d
https://lihkg.com/thread/2993342/page/1
之前我又係想買對 speaker 俾電腦同手機, DAP 聽 24bit
最後買左一對 B&W Formation Flex, 唔錯靚聲~
可惜我無 apple product, 我見個 Sales 即場用 airplay 2 聽歌, 勁靚聲~
依家手機 or DAP 用 aptx hd connect, 電腦就加個 bluetooth aptx HD adapter 黎 connect
Thanks 建議。
但B&W Formation Flex 係單聲道定雙聲道?
無話單聲道定雙聲道~
你買一隻就當然單聲道, 一對就雙聲道~
咁唔夠錢雙聲道
其實可以買住一隻先, 到真係覺得值得買, 就買埋另外一隻~
聽歌始終立體聲會正好多
唔該曬
好 唔該曬
依家啲streamer (eg: ifi stream)
如果用tidal stream
係咪無得offline 下載落嚟聽聽
好似電話download 咗落嚟聽咁
因為屋企上網唔穩定睇吓有無依個option
咁插就算出到聲但唔會好聲

呢類喇叭連睇戲都麻麻,我好快就換走左。
弱弱一問
如果我想買對2.0/2.1喇叭插電視聽歌,插光纖同3.5有無分別?
另外三千蚊左右 除左Edifier Airpulse A100 有無其他推介?
美馬Kento yu4
撘單問 有冇地方有呢兩隻試?
本身仲睇緊隻 audioengine a5+
巴打們又點睇以上3款
而家香港行貨仲平過美馬德馬
同埋yu6仲平過yu4 邊款好d?
見過灣仔電腦城有display
咁應該yu6好啲,單元大啲照計好聲啲
陳甯嚴選商城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞