[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
深水埗整amp有無介紹?
avlife evo150+r3 組合好似幾抵玩
用緊2條垃圾rca mono 接dac 連speacker

之前冇呢個問題
最後1,2日個speaker會係咁發出一d
燒柴火時爆個d 啪啪聲

有冇巴打知點解決/點嘗試搵個問題係邊
點解無得就咁evo +任何speaker 減價唔想要r3但想要evo
rca mono本身都已經難搵
可以照用普通rca線試架
唔駛分左右?
咪當rca mono 咁用
平玩rca有咩好介紹
Chord clearway
想問如果屋企想整無線5.1之類
最簡單係咪JBL bar9.1
但佢已經係2020產物
想問下邊到有得買最入門4.4mm to xlr
用黎由dac出去speaker
Sony A9, A7000 加曬全套
Sonos beam 2 ,Arc 加曬全套
三星新Q 系加埋後置
ifi有條, 7百幾
對Polk R600 到左,早左4 個月到貨,我仲未諗掂用咩all in one system。
遲d 會用 yamaha a6 av amp pre out接駁

係Cambridge Audio evo 150 同 nad c399 掙扎緊,有冇咩意見/選擇分析可以分享下

或者其他差唔多價位 all in one system推薦?
Naim atom
不2之選
or nad c658 +c298 combo
有冇邊幾隻款類似 MARANTZ M CR612咁
想要有CD 有藍牙 WIFI 可以駁埋外置喇叭
同埋唔好咁大部 屋企得31CM闊位 高同深都有38 可以擺
咩amp先?class d?
咩budget?
Nad c700, powernode?
SORRY 講返BUDGET先
大約3000至7000左右
屋企個部20年前買依加壞壞地想換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞