[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
可能target 埋大家睇netflix disney,
最想知LSX 第一代有冇平貨買
係正嘅,不過見要£1199,好貴
好無誠意,一樣單元,一樣amp。只係dsp 唔同左

仲要無meta material
roon啦
因為要插mon 個3.5mm位出聲先用到ess sabre hifi 塊晶片
木耳+窮撚想試下玩
LSX 我上網見好多人都用一排就底板定其他parts 有問題要拎去換

所以都係唔揀佢住
其實電子野點都有機會壞,只係lsx 多人用,咁有問題既case咪多。
其實唔係平衡線,唔需要用一開二3.5mm, 而你2款3.5mm輸入。

Kanto YU4/YU6 , 係用rca輪入, 喇叭自已左右連接。

mon 3.5mm => 一條3.5mm轉rca線 => 入YU4 主喇叭。

E5XT , 有rca , 6.5mm, xlr . 你撕拉開條3.5mm轉rca線, 開到夠位插落機背。
德網買左adi2
屌係咪打仗卡住左空運
DHL 幾日冇郁過
我之前都諗過買 LSX,見到價錢卻步咗,最後買咗 Edifier Airpulse A100
用ESS chip仲值得買?
Dhl 你預要三星期
Ups就三日
比錢買左tunebrowser,出奇地唔好用,以為係試用版先會咁,點個付費都有好多問題,dsd有d檔播唔到,專輯張圖片出唔晒,set左好耐,出得晒時下次再開冇圖,最大問題係播播下會輕左出噪音爆耳仔
有concern過
不過想要xlrout 唔要大陸牌子
估唔到會有啲咁嘅問題因為小弟就用得好爽下

專輯cover manage完都係出唔到? 播播下有噪音又未試過
一開始冇,越黎越多歌開始出現
一開始都係鐘意佢個介面幾正,強迫症一定要有齊cover 見到冇好唔順眼(已經係flac檔)
ASIO?
yes,轉過其他,重裝過,爆音都係有時出現,cover死症搞唔到
foobar神奇地無事,不過嫌佢介面太單調
buffer
LSX現金價唔貴喎
我之前都係tinebrowser會無啦啦出啲怪聲
搞到我以為部DAC SHORT咗
之後轉ROON就冇事
其實LS50 Wireless初代都有壞板問題,左面隻副成日連唔到右面隻主
唔知佢二代係咪改良咗
我上次睇 LSX 已經係上年 4 月嘅事
嗰陣買 A100 只係 HK$ 3,428.30
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞