[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
求巴打推介電腦喇叭 4k-5k budget 主要打機聽歌 咩類型都會聽d

暫時睇中
Q Acoustics m20 HD
audioengine A2+
Ruark Audio MR1 MK2
有興趣買哩隻
但想請問一下
如果係amazon 買係咪跟美式插頭?
應該是但隔離話好似全電壓,可以過去問下
隔離係咪指amazon抵買之選個個post?
yes 或者是soundbar 都有
好 唔該你先
本身用緊對前幾年買嘅 audioengine 5+
見到 The Fives 水貨咁抵玩 升級感大唔大
新手想問下依家用緊ls50 wireless, 如果睇電視睇戲既話會唔會另外買條幾千蚊既soundbar好啲? 定都係照用ls50算?
想問一下有冇類近adam a3x 定位同size嘅喇叭?
本身用緊Presonus Eris E3.5, 最近身痕想升級
打算去德國網買a3x嘅時候發現搵唔到
search多陣發現原來停埋產
本身dac用緊sa8005, 平時主要都係當電腦喇叭用
先謝為敬
睇戲 多聲道會好效果過2.0 雙聲道
Eve audio sc203
音響新手,我近排買咗對KEF LSXII 返嚟擺喺書枱面,我想買返個stand 用嚟tilt 高對喇叭,大家有冇啲咩牌子推薦?

利申唔想咁貴
ATH6099
夠晒平
想買ifi Zen DAC V2, 但見佢冇power key, 想問係唔係會冇input一段時間 就會sleep mode?
唔該晒
唔會, 如果只用usb供電, 你熄電腦會自動冇電。
說明書有講
用火牛就一直著緊咁解?
咁咪啪熄火牛
yes, 如果你用佢耳擴,最好插火牛, 唔係唔多夠力
想問下有無師兄有玩下Fyne, 新手想玩F301/F500
諗緊點組合好, 未有擴大機同DAC, 聽開TIDAL
講下budget,取向同地方大細
百五尺左右, 20-30k, 聽流行曲
仲有剩係用tidal的話用咩dac好,
上網見啲人話用藍蜻蜓, 但又有人話話音場唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞