[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
唔該
呢幾日去望望先
點死?
高音定低音死咗
早幾日一開BABBABABA 嘈到仆街, 一開就要熄
尋日直頭一開通唔到電
唔知同kef wireless 2比邊隻會好聲啲
燒caps , GG, 見過鬼唔怕黑再買一次active speaker?
問完Share下

睡房组合
B&W CM1 , 定 Chario Lynx
B&W: 高音清翠, 立體感強,不過過bright 。
Chario: 柔和,冇咁sharp ,耐聽啲,難推過B&W ,8ohmn vs 4ohmn 既分別。

唔知賣邊對出去。
都用左差唔多10 年
都係時候換 無咩位 搞唔到咁多野
試過串連,一齊聽過未
新手入坑求屌
本身有部TEAC TN-4D turntable想配返對喇叭
~20k筆直大家會建議以下邊個option?

1. KEF LS50 wii
2. KEF LS50 Meta + CXA81
3. KEF LS50 Meta + PM8006

應該主力都係streaming>膠>CD
定係會有其他更好推薦
B&W 整體 mid/ upper mid 太bright ,應該唔會再玩呢個牌子。
我本來就有CM1,就係想換先入 Chario (想試意大利brand, Sonus Faber 又太貴)

點知試完答案又唔係一刀切
分開就有,咁细地方冇位串連,可能而家兩對keep 住先。
請問巴打們純後級70-100w 細細部有邊部揀?
推英國野用,kef rega呢啲
nuprime ok ma?
LS60係MIC嗎?
壞咗嗰隻放唔放
keep cm1
應該係
自己砌部nuc 裝roon rock 都係四千蚊左右
電腦干擾大,聲音冇咁乾淨
我都想知

其他forum 有人講KEF全部都MIC, 唔知係咪真
KEF 得頂級系列(Reference 系列或以上)係英國製造
有大買大,但個人prefer sunfire多啲(2隻單元)
賣哂佢換805
請問巴打all in one int amp 70-100w 有av bypass細細部有邊部揀?越細越好
推 evo 4.2

謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞