[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
請問咁多位大佬Dave 升級 換Bartok 定N-01XD 好?想換部有埋串流功能,部dave 長期駁nuc 當前級用,駁落KT150/ EL37單端膽機 再出tannoy Kensington射程150k內 女聲控
唔該晒巴打
應該會去試502同N01xd 比較下
呢個BUDGET點解唔分開DAC同streamer?
選擇彈性好多,再換亦都易D
咁請教下 dave 升級有冇話推薦邊部好
呢D BUDGET我無睇開,試埋樓上講果隻Weiss 502?
Soulnote D3 / Bricasti Design M12?淨係識呢D
MSB啦
我想知邊度有 a75 6萬幾好平
yahoo bid?
想買E-380
兩部揀點都揀DCS啦
唔同取向嘅聲可以試埋Bricasti
一般門市買係可以減少少,同埋送啲線之類。想抵啲就問多一兩間,有時唔同sales唔同offer
如果已經睇啱,又唔洗碌卡,直接去旺角問價應該會平D
但一部eso話晒都旗艦級dcs只係入門 要搵日去試聽下先決定到
Yen 平左唔知入手有冇著數 水貨我都唔介意
LSX2 會唔會好過第一代LS50W呢
想快啲有評測睇下
有評測都無人會咁比較啦

Dsp 更新左,唔知道有幾大提升
尋日去左kef 中環聽左reference 3
用Macintosh推
D低音有浸油包住有彈性
一試難忘
但成套要差唔多20萬賣單
諗緊好唔好取消ls60 直接要e套
我始終都覺得拆散買會好d,除非無位
LS60 啲聲其實好乾,聽過老麥又鐘意的話就唔會接受到LS60
LSX2就算大改內籠同物料,佢點搞都唔會改變個體積
唔覺得有機會可以同LS50W比較
LSX2 望落都係小改,聲音方面唔建議抱太大期望
我有少少覺得KEF出既野,LS50呢個form已經係最細
再細d產品唔需要用到佢,甚至有大把其他仲好聲 / 仲多野玩
差4倍價錢 仲未計streamer 同DAC 邊有得咁比

不過俾得廿萬我唔會揀KEF
LS60啲聲真係唔得 我試完都即刻放棄
agger,試完之後真係冇晒幻想,不過有問題嘅我覺得唔係隻喇叭,而係畀hi-end 嘢縱慣咗嘅自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞