[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
想問下e800同e470聽動畫歌差幾多?

兩日無人貼
當俾準買家參巧
用緊ls 50 w2 ..應唔應該升級呢?
呢度啲師兄一定叫你玩passive

去到呢個價價選擇多好多,加多少少玩ATC都仲得,一體既都有dynaudio, Dutch & Dutch之類
睇緊腳架夾kef r3
睇睇下好似直上foundation算 二手價企得好硬
有冇巴打知道邊度買平?
音響真係一闊三大
上座地咪煩少樣
其實見好多ASR forum 人 都話會轉

不過你要預備佢個app 五年後會收皮 , 好似第一代LSX 已經冇support.
x300a 個app 收咗皮幾年㖭.

玩得就預咗簡潔, 煩少好多嘢
Atacama/ solid steel 有無夾過
新手路過

書房用開有源2.1喇叭加隻dac
S360db + fiio k5 pro

最近想書房升級音響組合
出去聽過kef ls50 wireless ii 覺得幾好聲同埋一體式好方便,睇戲加隻kc62 sub仔無線組合無得彈
但睇一睇價錢就嚇親

之後見到有隻ls50 meta無源喇叭,如果自己再額外買一部一體式解碼加擴音機,好似都喺差唔多價錢

計聲音表現嚟講,喺咪兩者都差唔多?
有邊隻一體式解碼擴音夾到ls50 meta?
又係呢個問題

平過wireless 2 就唔會好聲過佢
好聲過wireless 2 就唔會平過佢

不服來辯
呢樣由一代講到而家
唔係咁難搞,當年就買咗ls50 一代啦
Ls60啦
明白
咁姐喺俾錢就對了
認真問 唔係嘢
如果我平時聽歌係正常音量 最多大聲少少(驚嘈到屋企人
因為依家玩開放式大耳都好似會嘈到屋企人
係咪冇必要買隻喇叭玩?
*唔係玩嘢
Bluesound powernode + wharfedale 12.1

可否評價下呢個組合
無問題照去馬 我都係咁
大耳機買完隻開放式 再買封閉式
喇叭照買 都係放假先開一日半日
岩岩對新座地到埋
問你屋企人嘛,上黎問做乜?
以前聽headphone多 (dac + headamp)咁
黎緊裝潢會拉過電線插座位
而家仲興唔興用換D 靚既入牆銅電線/又或者搞下電箱咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞