[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
正喎師兄
可唔可以介紹下 係咪光學頭?

呢排都想入坑 五至七萬有冇介紹
NAD C399 推monitor audio 咁大對坐地夠唔夠力?

SUB同AV AMP有乜心水?
師兄件件正野
都想玩光學頭 但又覺得應該玩下mc頭先
想問ds003 係咪真係咁正
官網價係咪實價黎 果陣買有冇折
2022年CP值最高仲係唔係sommer?
都係
要試多啲 聽多啲 睇下自己鍾意咩
咪又係diy線,我自己就用緊oyaide廠線。3舊有找0.9m
同埋想請教下個zazen 有冇用
咁平?買咗好多年?
留意下先 唔該哂師兄你
我覺得係夠推夠用了,廠都唔會預人用幾倍十倍價錢既amp去推掛
再上都要喇叭一齊換
sub平平D既可能DN8, 貴D可能micro 3000,地方有限要搵D短小精幹
amp想試yamaha, maybe a4a/a6a
我覺得睇你Budget
同你想要咩效果
想放一對全新LSX一代綠色連黑色腳架
有巴打岩可以tg傾
如果唔要all in One 同價位有無咩選擇?
睇過Cambridge audio cxn+ cxa80
CXN + CXA80 應該貴過一部C700 囉
我啱啱去聽 佢間舖無c700就試咗evo75
Evo 75同 cxn+cxa80 已經差好遠
所以有啲心動
心動不如行動
分開兩舊 個音場闊咗好多 啲聲真係出晒黎
all-in-one 係賣方便囉,SQ 當然分開好
都玩到a6a sub 仔不如買svs 高lv d?
我嘅比較係用cxn+cxa80同evo75比
唔係c700 但都係all in one 所以我估效果差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞