[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
Genelec多數人Thomann買水
不過如果要埋大隻sub運費好甘,咁搵studio行如dmt
其實8020 / 8030周圍都有人賣,係講緊有DSP嗰d新款先買水啦
唔好6系 上7系 兩個世界黎
利申 岩升級
hegel啲機好野黎 我用緊
陰公… 俾盡5-6尺… 放枱面….
唔知有冇師兄有玩黑膠?
20k 筆直 想買evo 4.2
本身乜都無
source amp 之類有咩要買同有咩選擇?
NAD C700 啱你預算喎
依個係amp加source?
我乜都唔識 之前有上過舖聽 佢話可以配Cambridge audio 嘅amp同source
係咪可以evo 4.2 加nad c700就搞掂
NAD C700 係all in one.駁好線就聽得
師兄有無話推薦去邊度買
乜都唔識我驚俾人劏
你做晒功課,知道個價錢俾,應唔會俾人劏嘅。而家常見反而係水你買另一件更貴嘅機。
你可以上香港代理雅詠音響買。
咁樣好聲啲定kef LS50 wireless 2 好聲啲?
我上次去聽都有聽埋ls50
我唔知佢會唔會駁咗唔同機
我覺得當時聽嘅evo 4.2係好聽啲
Evo 4.2係正
請問c700 係咪無ht bypass ?
係無嘅
想買對電腦喇叭 筆值~3K 有冇推薦?
A80 HD3 邊對更好
應該nad menu有類似setting
呢度都曾經有巴打駁好長RCA,用c700做rear speaker後級
好覆雜咁
細細部好似得evo 150 有
naim atom 好似都無
玩得唔太pro 但求d 聲唔好太離普
想問下如果想1000蚊貨仔買對2.0 放係碌架床下面張電腦枱, 個空間好細
未知之後加唔加subwoofer
大家會揀
EDIFIER S880 / S1000,
Presonuc Eris E3.5 / E4.5定
Creative T40 / T100
定係有其他選擇呢
以下換邊樣小投資改善最大

未換
Fuse

直流線
DC線
趁風假試多少少部NAD C399
speaker: monitor audio silver 300 7g
對比之前既naim xs,提升係明顯既
以前分析力分離度真係相當不足,人聲同背景音樂基本上糊埋一舊。可能係真係太舊款,加埋推力問題,接書架係無咁明顯既,同埋naim高音比較標,少少尖。換NAD分析力就出番黎
NAD就相對三頻非常balance。標榜180w但又唔係話能量好大果種,算係耐聽,單計人聲可能naim會好少少
blueos方面,真係幾好用,好快好順,轉source,串流可以係隻app做晒
美中不足係唔支援kkbox hi-res, 唔支援.cue
整體黎講係滿意既,雖然hifi味不足,呢個價錢有串流有解碼有hdmi,收晒貨。下年目標加sub, 加av amp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞