[音響撚]音響HIFI討論區(19)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
想換喇叭多啲
又細又好聲都好難,你果對已經唔差
source 用緊邊部?
電腦出USB
我都係電腦出adi 2
想平平地轉部streamer 但又驚會衰聲左
你有冇裝 driver
無喎又
新手請問有冇amp推薦,主要聽流行最好有xlr,預算約1萬左右,謝謝!
有意想買EVO 150 想問到black friday 時會否有減價?
有冇人會去睇AV Show 2022?要俾80蚊,抵唔抵屌?
ok 啦,好似有張CD 俾返你
如果budget HKD1500 電腦speaker, 有以下見得Edifier 2個心水, 唔知DAC緊要D定speaker本身緊要D:

Mac mini + Apple Music High Res USB 出

1. 單買Edifier S880db (HKD1500), 電腦USB入speaker解碼
2. ifi Air DAC (HKD799) + Edifier R1700BT (HKD750)

或者有冇其他更好選擇
一對homepod mini?
SVS wireless pro好似幾正,齊spotify/chromecast/airplay2/hdmi arc,不過左右speaker無得對調
前日收到S880db
訓上格床下面擺電腦枱空間太細,之前用2.1 嫌subwoofer bass 太勁所以換S880db
我聽spotify為主,即刻舒服好多
聽過朋友既 單隻honepod, d 聲麻麻地唔太岩我
想知人聲方面點呀, 連usb 洗唔洗裝driver?
有Hdmi?
噢原來出左新一代
有冇晚打有留意開mission LX系列?
想整對LX4 mk2加隻c2
聽左兩晚咋
我之前個2.1太廢,人聲比之前一定好好多

USB唔洗裝Driver , 好方便
remote 可以係spotify (我用web 版)轉歌
一對啲聲好好多
好想賣晒啲嘢換ls60
以後退坑
支持
定係轉702 s2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞