OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
jelly effect似係塊amoled嘅refresh rate追唔上系統速度
香港有無邊度有得試玩op5?
唔想無玩過實體就買

係冇既
唔想無玩過實體就買

好在有15日refund
真係有興趣咪試下
唔想無玩過實體就買

好在有15日refund
真係有興趣咪試下

個refund 要點搞? 會唔會好煩
自從「天線門」事件後,手機廠商都特別在意,不過「天線門」在最近上市的 OnePlus 5 卻重現。近日有 OnePlus 5 用戶在 Reddit 討論區留言,表示手機的右上角被覆蓋,Wi-Fi 訊號會因此驟跌。

有無人試過

咁低級錯誤都仲會有
已換flipcase同貼左原裝貼

有冇Jelly effect?

正確啲講係果凍效果

我上面話左有, 岩岩攞返我堂細佬部3t睇都係有呢個問題

其實真係好輕微,唔講又唔覺,又唔會影響正常使用

原廠貼冇氣邊 好完美

其實係詳細係咩?冇留意

睇左上一頁了,唔係好覺有,咩情況會出現?

攞部amoled手機 倒轉個mon 感受下
已換flipcase同貼左原裝貼

有冇Jelly effect?

正確啲講係果凍效果

我上面話左有, 岩岩攞返我堂細佬部3t睇都係有呢個問題

其實真係好輕微,唔講又唔覺,又唔會影響正常使用

原廠貼冇氣邊 好完美

其實係詳細係咩?冇留意

睇左上一頁了,唔係好覺有,咩情況會出現?

攞部amoled手機 倒轉個mon 感受下

唔覺有咩分別
https://twitter.com/OnePlus_Support/status/880666443314057216
又有software update黎緊了
話會fix jelly effect
https://twitter.com/OnePlus_Support/status/880666443314057216

jeng

btw 想問係咪代表已經出左貨
但撞正71 睇嚟都要等多日
有冇巴打想收左佢 因為已換flip case

telegram: cpahkgolden

買one plus 真係貪佢平靚正
op5呢個價錢真係有小小卻步
差異又唔係話好大
等5t算

利申3t用家
差異又唔係話好大
等5t算

利申3t用家

何以覺得有5t?

jeng

未出
差異又唔係話好大
等5t算

利申3t用家

何以覺得有5t?

點都整番部防水防塵黎呃下錢既

jeng

未出

本身佢係Payment received 同埋 estimated dispatch 中間
而家變左做dispatch個個位
如果未出貨嘅話,想問下而家係咩狀態
睇定d Fix左 jelly effect同tune好相機先

上一代3t個touch latency都拖左半年先叫好少少 去到op5先完全fix, carl pei
差異又唔係話好大
等5t算

利申3t用家

何以覺得有5t?

點都整番部防水防塵黎呃下錢既

佢就係話做防水做唔到呢個厚度

jeng

未出

本身佢係Payment received 同埋 estimated dispatch 中間

你講果種係Pending Shipment 我而家就係 仲等緊

jeng

未出

你講果種係Pending Shipment 我而家就係 仲等緊

你睇下你右上角而家係Processing
應該就到倉準備運
有冇巴打想收左佢 因為已換flip case

telegram: cpahkgolden

幾銀
Trade iPhone 7+ 換 1+5 好唔好
利伸:兩個系統都識用
Trade iPhone 7+ 換 1+5 好唔好
利伸:兩個系統都識用

點解要做傻事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞