OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
訂左但仲未dispatch, 有冇得退貨回水?

打上去問下有無得CUT單
屌本身想買但係見到jelly effect即刻不了

正常使用下,呢到咁多用家都唔見有大問題喎

咁都唔叫大問題 我揸係手scroll兩野都覺眼花, 而家仲要講到op唔會fix, 未買既勸你諗清楚

巴打點解唔退左佢算

我即退! 退係因為間公司態度問題, 天線我都隻眼開隻眼閉, 再攪埋呢單. 最慘佢哋唔當一回事.....

op以往作風都係當用家係狗咁撚
唔係有opensource同原生做賣點 真係無人會買

錢已袋。
記住OnePlus 係 Made in China , Design in China , Owned by China
訂左但仲未dispatch, 有冇得退貨回水?

收左貨都有得退

咁都唔叫大問題 我揸係手scroll兩野都覺眼花, 而家仲要講到op唔會fix, 未買既勸你諗清楚

巴打點解唔退左佢算

我即退! 退係因為間公司態度問題, 天線我都隻眼開隻眼閉, 再攪埋呢單. 最慘佢哋唔當一回事.....

錢已袋。
記住OnePlus 係 Made in China , Design in China , Owned by China

個EFFECT 根本10個有9個用家都睇唔出, 我都唔明點解佢可以拍到咁誇張, 但真實上用落真係好難先睇得出, 經我以上既測試証過, 我結論係ONEPLUS真係唔可能係firmware 修正, 因為呢個係amoled display 特性黎, 就算s8 上下調轉都睇到, 但識睇既人真係少之又少, 所以咁多人都話自己部機冇問題

但依家好多人仲放大個問題黎講, 老實講我覺我完全唔影響正常使用
其實點解5個MOON要反轉黎裝 明明3/3T都正正常常

似係就個duel camera 既排線, 因為佢放左上角阻住左mon 排線本身個位
訂左機 已經Dispatched先發現打錯電話號碼
send email叫佢改話改唔到 點算
會唔會收唔到貨
27號朝早買 仲未出貨

same

屌,日日起身眼都未開得曬就係睇佢出左貨未

岩岩F5睇到2部機都 shipped out
71應該放假 尋日72星期日應該唔做野
會唔會收唔到貨

搵到張單個tracking number 打去順豐同佢講
會唔會收唔到貨

搵到張單個tracking number 打去順豐同佢講

巴打點解唔退左佢算

錢已袋。

個EFFECT 根本10個有9個用家都睇唔出, 我都唔明點解佢可以拍到咁誇張, 但真實上用落真係好難先睇得出, 經我以上既測試証過, 我結論係ONEPLUS真係唔可能係firmware 修正, 因為呢個係amoled display 特性黎, 就算s8 上下調轉都睇到, 但識睇既人真係少之又少, 所以咁多人都話自己部機冇問題

但依家好多人仲放大個問題黎講, 老實講我覺我完全唔影響正常使用

講起倒moon呢樣嘢,以前我部s1都有試過倒轉個moon黎用,又的確會有jelly effect
到換左n5用,再反轉部機用個時又無咩問題,個時仲以為係我部s1 癈所以先係咁
OP3T會唔會升上OP5個OS?

巴打點解唔退左佢算

錢已袋。

講起倒moon呢樣嘢,以前我部s1都有試過倒轉個moon黎用,又的確會有jelly effect
到換左n5用,再反轉部機用個時又無咩問題,個時仲以為係我部s1 癈所以先係咁

因為LED 先有呢個問題, N5 係用LCD 所以冇事

咩意思

咩意思

可能問OP5 啲新function 會唔會加落3T?
部分啦
Night Mode,Lift Up Display,Ambient Display,Gaming Do Not Disturb同BT aptx 其實已經加左落3/3T 既Open Beta ROM 度

咩意思

可能問OP5 啲新function 會唔會加落3T?
部分啦
Night Mode,Lift Up Display,Ambient Display,Gaming Do Not Disturb同BT aptx 其實已經加左落3/3T 既Open Beta ROM 度

基本上唔係必須靠硬件實現嘅功能
就算官方唔做 xda應該都會有人移植落去3t
btw 想問下順豐係咪住宅區唔送上門
有冇巴打講下出shipped out之後 大概幾耐收到
27號朝早買 仲未出貨

same

我都係27號7點買 而家都仲係pending shipment 屌

巴打點解唔退左佢算

錢已袋。

頭先試過 3T 180度掉轉,個 Jelly Effect 唔係好勁,仲要好集中先睇到
會唔會收唔到貨

會收唔到

問多樣 佢係咪由香港寄?定由大陸寄上嚟
27號朝早買 仲未出貨

same

我都係27號7點買 而家都仲係pending shipment 屌

呢兩日冇假應該開始做野架啦
你七點幾多分買 佢應該係計你幾時付款做次序派貨
btw 日日F5好辛苦
27號朝早買 仲未出貨

same

btw 日日F5好辛苦

710 仲等我果朝咁早起身 standby
27號朝早買 仲未出貨

same

btw 日日F5好辛苦

710 仲等我果朝咁早起身 standby

我個陣around 0702就落左單
之後醒起有150 discount未用 又cancel左張單再落過
變成~0707

問多樣 佢係咪由香港寄?定由大陸寄上嚟

收到單no.之後即日收到貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞