OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
千祈唔好買原裝貼, 遮左少少左右兩邊, xda 都好多人屌, 好彩$8 扔左佢都冇咁肉赤

係點都會遮, 如果想無白邊

但原裝貼已經算高質, 遮個度係岩岩好遮到去右上角時間個邊邊位, 仲岩岩好睇到時間, 我覺得係可接受

我對官方要求高D, 唔可以有任何問題 不過如果有code $8 試下都無妨既
如果剩得一次機會既話有code 就加個套變免費囉, 我覺得最高質又可以唔駛突鏡頭, 係煩在好惹塵

你要唔遮既話就白邊 你自己揀啦

裸跑啦

係, 我最後都係唔痴mon 貼, 用過幾部機咁多年都冇穿冇爛 不過個套手感真係幾舒服

咩套 祼跑緊跌左幾次
好彩無穿無爛

官網個Silicone Protective Case, 用Code 買唔駛錢, 唯一缺點係幾痴塵下

買機個時手快快無買到 好似要跟機先用得code
有無其他case介紹
有冇人有裝Magisk
有冇巴打傾電話個陣對方話好疾?
然後傾耐左自己呢邊就疾疾地?

如果係得我有問題就去整
有冇巴打傾電話個陣對方話好疾?
然後傾耐左自己呢邊就疾疾地?

如果係得我有問題就去整

台既問題?
有冇人有裝Magisk

freedomos裝左,但配好多kernel都有問題
利申用緊elementalx,比起其他kernel明顯用電快左
用緊嘅巴打覺得部機襟唔襟用?
好想依家入一部 但係遲啲會去外國
如果係外國壞咗運返香港整好麻煩

外國一加問下整唔整囉
運返黎實煩

去外國先買
見你地話買silicone case唔使錢,原裝貼又8蚊,嗰d code邊道揾?
我只揾到你地post出黎150蚊嗰d link
見你地話買silicone case唔使錢,原裝貼又8蚊,嗰d code邊道揾?

redeem個voucher埋單果時會減$150

我知呀

但係你地過保護貼8蚊呢d, 我唔見有
有冇人有裝Magisk

有, 暫時只用viper4android

我知呀

佢既意思係保護貼158-150=8蚊

我知呀

我知呀

咁都有得笑

我知呀

咁都有得笑

我就係揾唔到佢有得單買貼
揀完電話得d套+貼,套+耳筒等等嘅套餐
原來Magisk hide 都玩唔到PAD日版

唯有放棄
部op5俾原定早左四日到
打算試下sot再決定退唔退
想問配件拆(case)左係咪冇得退?
有冇絕手軟套推介
D人又話1+5粒835係CHEAP版唔足頻..., 話人地***/SONY/HTC係足頻版本....
究竟真唔真?
D人又話1+5粒835係CHEAP版唔足頻..., 話人地***/SONY/HTC係足頻版本....
究竟真唔真?

cheap版唔足頻又點會antutu全開跑到第一
玩左部機一陣,幾爽
個oxygen os相當唔錯, 簡潔得黎好多功能唯一係冇左Google now panel 有d唔慣

部相機都冇想像中咁廢,可能我要求太低

利申:之前用緊紅米note3刷aosp rom+pixel launcher
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞