OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
https://youtu.be/YxH8W5FIngY
唔知點解未有1080p
btw唔撚好用D乜野所謂水凝貼

720都未有...

你個情況同無無分別吧,真係唔覺影響使用。
個jelly effect 可能某批質素差嘅mon會明顯啲。
op呢次點都係衰左架喇,幫三叔清左批次貨mon

jelly effect 嘅出現係因為佢個mon倒轉左黎裝,唔係因為手神唔好/用次貨mon,依個係amoled mon嘅特性,正裝冇問題,反裝就有jelly effect,如果第時iphone都用amoled mon ,你將部機倒轉都有機會見到jelly effect(htc10、s4倒轉都會有jelly effect)

所以話jelly effect其實係設計缺陷,習慣到就恭喜你,習慣唔到就退機啦

如果iPhone行 120HZ 應該唔覺
One plus: You're looking at it wrong
One plus: You're looking at it wrong

仲撐

唔知點解未有1080p

720都未有...

個jelly effect 可能某批質素差嘅mon會明顯啲。

jelly effect 嘅出現係因為佢個mon倒轉左黎裝,唔係因為手神唔好/用次貨mon,依個係amoled mon嘅特性,正裝冇問題,反裝就有jelly effect,如果第時iphone都用amoled mon ,你將部機倒轉都有機會見到jelly effect(htc10、s4倒轉都會有jelly effect)

所以話jelly effect其實係設計缺陷,習慣到就恭喜你,習慣唔到就退機啦

咁倒轉用就ok?
唔知點解未有1080p

720都未有...

咁倒轉用就ok?

#ǝןʇʇǝsɹǝʌǝu
唔知點解未有1080p

720都未有...

咁倒轉用就ok?

never settle
有幾可轆緊個moon會望著d動畫,接受唔到咪退囉

Why Do Some OLEDs Have Motion Blur
https://www.blurbusters.com/faq/oled-motion-blur/
佢都係講緊事實,oled motion blur會勁過IPS,panel唔反轉都一樣會blur
三星自己用左amoled咗多年,重有放入電視去試,當然有方法減少motion blur
而三星有冇同oneplus講個技術,或者同oneplus用緊個舊panel有冇果啲技術,就係另一個問題
你地用op5可唔可以upload圖上黎連登??
你兩個唔係好岩規矩喎
你兩個唔係好岩規矩喎

個個衝入黎攞著數唔係討論
你兩個唔係好岩規矩喎

但我真係想買
巴打有咩高見

買囉 唔岩有得退既
你兩個唔係好岩規矩喎

但我真係想買
巴打有咩高見

是但啦 用邊條link都係一種緣份
你兩個唔係好岩規矩喎

但我真係想買
巴打有咩高見

個post第一頁有好多refer link揀 個個巴打都係個度抽其中一條
你兩個唔係好岩規矩喎

但我真係想買
巴打有咩高見

個post第一頁有好多refer link揀 個個巴打都係個度抽其中一條

ok
幸運大抽獎

公平啲

我發覺up唔到圖上黎
有冇巴打試過得??

我發覺up唔到圖上黎
有冇巴打試過得??

lihkg setting 度轉另一個upload source
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞