OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
屌本身想買但係見到jelly effect即刻不了

正常使用下,呢到咁多用家都唔見有大問題喎

咁都唔叫大問題 我揸係手scroll兩野都覺眼花, 而家仲要講到op唔會fix, 未買既勸你諗清楚

巴打點解唔退左佢算

我即退! 退係因為間公司態度問題, 天線我都隻眼開隻眼閉, 再攪埋呢單. 最慘佢哋唔當一回事.....

op以往作風都係當用家係狗咁撚
唔係有opensource同原生做賣點 真係無人會買

錢已袋。
記住OnePlus 係 Made in China , Design in China , Owned by China

個EFFECT 根本10個有9個用家都睇唔出, 我都唔明點解佢可以拍到咁誇張, 但真實上用落真係好難先睇得出, 經我以上既測試証過, 我結論係ONEPLUS真係唔可能係firmware 修正, 因為呢個係amoled display 特性黎, 就算s8 上下調轉都睇到, 但識睇既人真係少之又少, 所以咁多人都話自己部機冇問題

但依家好多人仲放大個問題黎講, 老實講我覺我完全唔影響正常使用

頭先試過 3T 180度掉轉,個 Jelly Effect 唔係好勁,仲要好集中先睇到

同樣我手頭上部5 都係呢個效果

但根本唔影響正常使用
btw 想問下順豐係咪住宅區唔送上門
有冇巴打講下出shipped out之後 大概幾耐收到

問多樣 佢係咪由香港寄?定由大陸寄上嚟

收到單no.之後即日收到貨

我頭中午頂,四點幾已經話 Shipped Out,只不過仲未去到順豐
有冇巴打知 依家買 要幾耐送到手
下禮拜老豆生日 諗住買俾佢

趕唔切
27號買個D等撚到依家都仲未出貨

買6+64 一星期搞得掂

尋日落單預計廿四號出貨(唔係送到)
屌本身想買但係見到jelly effect即刻不了

正常使用下,呢到咁多用家都唔見有大問題喎

咁都唔叫大問題 我揸係手scroll兩野都覺眼花, 而家仲要講到op唔會fix, 未買既勸你諗清楚

巴打點解唔退左佢算

我即退! 退係因為間公司態度問題, 天線我都隻眼開隻眼閉, 再攪埋呢單. 最慘佢哋唔當一回事.....

op以往作風都係當用家係狗咁撚
唔係有opensource同原生做賣點 真係無人會買

錢已袋。
記住OnePlus 係 Made in China , Design in China , Owned by China

個EFFECT 根本10個有9個用家都睇唔出, 我都唔明點解佢可以拍到咁誇張, 但真實上用落真係好難先睇得出, 經我以上既測試証過, 我結論係ONEPLUS真係唔可能係firmware 修正, 因為呢個係amoled display 特性黎, 就算s8 上下調轉都睇到, 但識睇既人真係少之又少, 所以咁多人都話自己部機冇問題

但依家好多人仲放大個問題黎講, 老實講我覺我完全唔影響正常使用

頭先試過 3T 180度掉轉,個 Jelly Effect 唔係好勁,仲要好集中先睇到

同樣我手頭上部5 都係呢個效果

但根本唔影響正常使用

原來唔止led會有,岩岩試xpz都有
有冇巴打拎嚟沖過水
個fd次次部機一熱 就拎去沖水
有冇巴打拎嚟沖過水

唔防水喎
我用開小林退熱貼

1+5發佈會個陣 劉作虎講過有生活防水
不過卡槽位冇防水條
不過睇佢官網 完全唔撚提所謂生活防水
我今日買 op5 64GB, 今晚到順豐青衣站,聽朝應該拎到機
有冇巴打拎嚟沖過水

我掉雪櫃
我今日買 op5 64GB, 今晚到順豐青衣站,聽朝應該拎到機

我都係尋日買64已Shipped Out 但都未有tracking number

生活防水我估指落雨滴幾滴
唔防水嘅話, 我連沖涼都唔敢拎入去
咁大水蒸氣

我之前幾部機都唔防水, 但沖涼放遠少少聽歌冇問題。

我都係尋日買64已Shipped Out 但都未有tracking number

打去cs問佢拎

差$500 唔想買64

生活防水我估指落雨滴幾滴
唔防水嘅話, 我連沖涼都唔敢拎入去
咁大水蒸氣

開抽氣扇應該ok 落雨滴幾滴就應該部部機都ok嘅
+5 我朋友直接沖水都ok 但唔好對卡槽位沖就得
另外可以上網搵下waterproof test 有reviewer拎去浸水

比著我敢沖不過一定唔敢浸

差$500 唔想買64

差$500 唔係應該會更想買64架咩
出貨快 而且平500
如果對顏色冇執著 我都會買6+64算

差$500 唔想買64

出貨快 而且平500

其實有個習慣定期backup相落電腦
都無乜可能用到128gb

至於ram
應該無咩需要到8gb掛
我部laptop先8gb

有錯請屌

一年前既相我都會擺哂落google drive
backup入電腦又麻煩,又驚壞hdd

差$500 唔想買64

出貨快 而且平500

其實我買俾我老婆,因為佢無咩要求,相又影唔多,64根本夠,佢連1+1 32GB都用唔哂,買咁大做咩

差$500 唔想買64

出貨快 而且平500

其實我買俾我老婆,因為佢無咩要求,相又影唔多,64根本夠,佢連1+1 32GB都用唔哂,買咁大做咩

諗諗吓我都係買64 俾老豆算
想問吓第一水係咪有天線 mon問題
下禮拜一先買會唔會好d

差$500 唔想買64

出貨快 而且平500

諗諗吓我都係買64 俾老豆算
想問吓第一水係咪有天線 mon問題
下禮拜一先買會唔會好d

冇關係 個mon 唔會有得變 但係嚴重到你睇到先算啦

天線呢樣野 你會用套就唔洗擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞