OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
玩左部機一陣,幾爽
個oxygen os相當唔錯, 簡潔得黎好多功能唯一係冇左Google now panel 有d唔慣

部相機都冇想像中咁廢,可能我要求太低

利申:之前用緊紅米note3刷aosp rom+pixel launcher

佢個oxygen os 跟本copy左cm咁滯,所以先咁正
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asus.ime&hl=zh-TW

有冇巴打試下裝黎幫手睇下WORK 唔WORK?

部OP5 裝好左,去到打字位但就叫極都叫唔到個KEYBOARD出黎

唔知係我部OP5問題定係根本OP5唔支援個APP
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asus.ime&hl=zh-TW

有冇巴打試下裝黎幫手睇下WORK 唔WORK?

部OP5 裝好左,去到打字位但就叫極都叫唔到個KEYBOARD出黎

唔知係我部OP5問題定係根本OP5唔支援個APP

用唔到
玩左部機一陣,幾爽
個oxygen os相當唔錯, 簡潔得黎好多功能唯一係冇左Google now panel 有d唔慣

利申:之前用緊紅米note3刷aosp rom+pixel launcher

轉用Nova launcher prime
有Google now integration
玩左部機一陣,幾爽

轉用Nova launcher prime
有Google now integration

Nova 堅好用😘👍
https://thenextweb.com/gear/2017/07/18/oneplus-5-bug-911-call-reboot/

咁嘅 bug 都有,有無機主試下 999 有無事呀
仲未買,大家覺得值唔值得買?
買平版定貴版好?
前幾日係大陸唔見左部op5 無漫遊
唔知搵唔搵得返
有無巴絲可以獻計
前幾日係大陸唔見左部op5 無漫遊
唔知搵唔搵得返
有無巴絲可以獻計

電腦登入google 入我的裝置
仲未買,大家覺得值唔值得買?
買平版定貴版好?

對比過真機, 黑同灰其實分別好細
6GB 同8GB 效能youtube 有人測試過冇分別, 睇你多唔多multi task 大食app 同game
最重要睇你需唔需要128GB

追多幾頁post
前面有人討論左 oneplus 5 6GB同8GB, 仲有其他旗艦

我會話6GB 抵玩d 8GB 只係貪佢128GB
我想問下邊到有op5 玻璃貼賣加貼埋?
淘寶好多都話貼到有白邊
打999都有問題
越黎越多問題
打999都有問題
越黎越多問題

你打過999?
打999都有問題
越黎越多問題

你打過999?

外國啲人打果陣有問題姐
打999都有問題
越黎越多問題

你打過999?

打999都有問題
越黎越多問題

你打過999?

999都打唔到 可以收檔
部機開屏時間最盡用到幾耐
只係上網同睇片
只係上網同睇片

6個鐘左右
只係上網同睇片

6個鐘左右

6gb?
我想問下邊到有op5 玻璃貼賣加貼埋?
淘寶好多都話貼到有白邊

去左先達最頂樓貼
全貼98 唔全貼好似48
打999都有問題
越黎越多問題

你打過999?

打通左之後個勇士講咩
打999都有問題
越黎越多問題

你打過999?

打通左之後個勇士講咩

I AM FREESTYLE:
有人講野冇reboot到
直接係tg copy落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞