OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike

3T最新 其他果34 gb唔知咩黎又del唔到

apps+系統?
用左五六日
除左影相垃圾d
其他野都ok

影相點止垃圾 2年前既g4都跑唔贏啦
不過費事再數臭

咁又冇,我g4 頂左兩年,相機岩岩買個時覺得正,用耐左就知道好油畫,近拍又唔掂。
oneplus 5 成像色水冇事,但避震真係幾差。禁制前同save完張相會變左檬。睇佢遲d 出新firmware有冇得解決。

相機我俾合格 成像好過se 由其係光線好個陣
夜晚就用專業Mode 搵野挨住算
用左五六日
除左影相垃圾d
其他野都ok

不過費事再數臭

咁又冇,我g4 頂左兩年,相機岩岩買個時覺得正,用耐左就知道好油畫,近拍又唔掂。
oneplus 5 成像色水冇事,但避震真係幾差。禁制前同save完張相會變左檬。睇佢遲d 出新firmware有冇得解決。

搵唔返d sample相... 我記得前日上網搵資料個陣
咁岩睇到有人用g4同oneplus 5做左對比
crop相睇細節 g4跑贏oneplus 5成條街
講堅冇吹水
用左五六日
除左影相垃圾d
其他野都ok

不過費事再數臭

相機我俾合格 成像好過se 由其係光線好個陣
夜晚就用專業Mode 搵野挨住算

就咁影冇ois快門時間拉唔長 曝光短一拉高iso 睇落噪點就好撚多

但其實原來做blind test冇想像中咁差
https://www.youtube.com/watch?v=Tfn49_5jGdA

可能真係要落架或者搵野挨實先"發揮"到啦
冇時間睇上邊段片嘅巴打可以直接係度揀 ABCD

陣間再開估post分別係邊四部機影
我自己覺得 A稍為比B好"dd" D最撚垃圾
1A 2B 3C 4D

1A 2B 3C 4D

做親blink test就會發現你自己眼光有幾差, 即是你以為某部機影相勁, 但結果你選嘅靚相冇佢份。
arm呀
本身覺得u11應該係最掂
但結果出到嚟夜晚成overexposed 得朝早先可以捏贏s8

相反加五夜晚影野嘅話都叫ok 但影相又變返成pat屎咁

1A 2B 3C 4D

做親blink test就會發現你自己眼光有幾差, 即是你以為某部機影相勁, 但結果你選嘅靚相冇佢份。

打手駛撚眼光咩
arm呀
本身覺得u11應該係最掂
但結果出到嚟夜晚成overexposed 得朝早先可以捏贏s8

相反加五夜晚影野嘅話都叫ok 但影相又變返成pat屎咁

打錯字
相反加五夜晚影野嘅話都叫ok 但影又變返成pat屎咁
痴線!!差住電掛左幾粒鐘天堂2粒U重係全開1600-2360 Mhz左右
另外部屌米NOTE4就10核開得3粒重要熱到電都差唔起

apps+系統?

app 6 gb
搵到個oem file成 廿幾gb
冇刷過野
冇理由個系統咁k2

apps+系統?

app 6 gb
搵到個oem file成 廿幾gb
冇刷過野
冇理由個系統咁大
痴線!!差住電掛左幾粒鐘天堂2粒U重係全開1600-2360 Mhz左右
另外部屌米NOTE4就10核開得3粒重要熱到電都差唔起

dash charge 唔同quick charge
機身基本唔熱
我部one plus 3成日自己熄機,今日已經十幾次
以前都試過係咁, 但又會自己冇咗
有冇人知咩事
有冇人知咩事

更新左無wipe cache?
有冇人知咩事

更新左無wipe cache?

無喎,係咪禁住volumn up,lock,home入recovery menu裡面wipe cache?
清左cache都仲係咁
我用左refer link 但係無150蚊discount😢😢
我用左refer link 但係無150蚊discount😢😢

係咪揀左bundle? bundle冇得apply discount

新色?幾正喎雲石紋
有冇人試過OP3爆芒拎去原廠整(觀塘)?幾錢同要整幾耐?

貼?

dbrand
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞