OnePlus 集中討論區 LIHKG (7)

1001 回覆
19 Like 19 Dislike
入左op5 真係完全睇唔出有JELLY MON以個問題

尋日網上買,今日送到上門

咁快
順豐岩岩收件
come come come

咁快

唔開住,如果部op3生性就過幾日return返部機

咁快

唔開住,如果部op3生性就過幾日return返部機

6GB?

yes, cheaper and more than enough for me
3千幾蚊o既機, 好多人用5,6千蚊o既standard黎批判....

咁用 8+128 1+5 4k2 同 6+128 u11 5k頭比
你覺得一千入面差左D乜
dual speaker(htc boom sound) 3d收音
防水 mon 相機

以前就話budget phone姐 而家其實已經慢慢愈走愈遠啦
3千幾蚊o既機, 好多人用5,6千蚊o既standard黎批判....

咁用 8+128 1+5 4k2 同 6+128 u11 5k頭比
你覺得一千入面差左D乜
dual speaker(htc boom sound) 3d收音
防水 mon 相機

以前就話budget phone姐 而家其實已經慢慢愈走愈遠啦

根本依家升呢個價買op
已經唔係當時一開始旗艦配置 中階價錢
而且佢本來就話自己flagship killer
唔同旗艦比同咩比
而且op機唔會跌價
u11 xzp 等多陣都跌到四千幾 到呢個位
除非你好鍾意刷rom乜乜乜 如果唔係差少少 買返大廠好過 保養服服務都係返哂度

你覺得一千入面差左D乜
防水 mon 相機

根本依家升呢個價買op
唔同旗艦比同咩比
而且op機唔會跌價
除非你好鍾意刷rom乜乜乜 如果唔係差少少 買返大廠好過 保養服服務都係返哂度

我自己買oneplus除左點玩都有保之外 更多係情懷
博一博心態買左部5

主要都係因為D 所謂大牌子唔爭氣
反正除左Apple之外間間售後都唔係好得去邊
Update 同Quality Control都唔會好得去邊

不如平平地買部好過
博一博心態買左部5

主要都係因為D 所謂大牌子唔爭氣
反正除左Apple之外間間售後都唔係好得去邊
Update 同Quality Control都唔會好得去邊

不如平平地買部好過

冇錯
有冇巴打可以幫手試試玩唔玩到日版pad

op5

http://files.wmos.info/_/apk/jp.gungho.pad
apk link

你覺得一千入面差左D乜
防水 mon 相機

根本依家升呢個價買op
唔同旗艦比同咩比
而且op機唔會跌價

多2gb ram 唔講
講spec已經高你一個grade啦, u11
得6gb ram就唔該同番6gb版比
3k6同5k3
你可以話無分別?

咪臭係
部機超好用
打機勁流暢

咪臭係
部機超好用
打機勁流暢

屌你你講出口無說服力
你成撚日吹奏華為

你覺得一千入面差左D乜
防水 mon 相機

根本依家升呢個價買op
唔同旗艦比同咩比
而且op機唔會跌價

多2gb ram 唔講
3k6同5k3
你可以話無分別?

你都ON9 照你logic 1+5 128gb版就唔該同返u11 128gb版比啦
而家係拎緊兩邊最貴個隻版黎講呀 4k2同5k頭 大鋪唔同信用卡仲要有做優惠而且呢D機未來跌硬價 唔係差1k你想幾多?

你講spec 咁我就真係好想知個2gb ram點樣令你體驗好左
你可以話6gb ram同8gb ram有分別?
你唔撚好拎埋個雙鏡出黎話 多一個鏡頭所以camera高u11一個grade?
sor 補充返
6gb ram同8gb ram係有數字上嘅分別嘅
一個6 一個8 sorry
或者咁樣講啦 1+5只係適合買6+64 完美budget flagship killer
絕對唔可以買8+128比多500 然後拎黎做比較

你覺得一千入面差左D乜
防水 mon 相機

根本依家升呢個價買op
唔同旗艦比同咩比
而且op機唔會跌價

多2gb ram 唔講
3k6同5k3
你可以話無分別?

你用得出6gb ram 同8gb ram分別再講啦
一味追幾多ram有閪用咩
依家係攞緊頂配同頂配比
你就執著係個ram度
有咩好嘈
部部機配置都唔同
鍾意買u11咪u11

利:覺得反光鏡面好醜樣好娘
自己又影開相所以手機只係鳩snap無所謂
oneplus個OS又夠乾淨
6gb vers已入手使用中

純粹見唔少巴打會問到底1+5好唔好 所以理性分析係4k呢個價位嚟講 其實比多k可以買到一部綜合各方面都超哂1+5班嘅u11

btw 結論係1+5只有6+64抵買 買8+128認真戇鳩仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞