兜兜轉轉 濕疹終於好番

994 回覆
542 Like 80 Dislike
有冇人打完支廢針後濕疹嚴重咗?
黎緊免針就到期, 唔想打. 不過一年要出入幾次醫院, 每係做48小時檢測係唔係要收$240?
戒左咖啡好左好多
我幾年前開始有濕疹同成日肚屙,年年一轉天氣就黎料。前年開始食益生菌,近一年都無再濕疹。
我個BB都用緊...但係都冇好轉
真 我都係得依隻lotion 係最岩我
邊隻?
有無link
面既話要用輕量d既類,唔同荼手腳架,叫醫生開俾你.千其千其唔好用荼手腳的類去茶面. 你茶得耐左,d皮膚會好厚好硬. 我估我都要成半年時間,先去番正常個軟硬度(成日r個d位).
森下仁丹
食左幾多先好轉?
超過半年,中間轉過幾隻牌子。太平既食咗好似無咩用。依家都仲keep住食
巴打飲食有無咩改變? 定只係加咗益生已經見效
呢隻係最弱嘅類固醇
有呀,盡量低碳低糖。
thanks
之前濕疹post都有巴打講過靠減碳好翻咗
打完第二針開始手爆 一直好勁日日包曬膠布
又痕又紅又腫
痕>忍唔住R>出水>查藥膏>好少少>甩皮>皮膚勁薄>痕
不停loop直到打完第三針開始頸 腳都有
大半年後中撚左 爆得仲勁 隔離嗰幾日生不如死
之後開始食益生菌 魚油 d3
慢慢開始好...食左個半月而家好番8、9成
想問吓飲食方面, 低碳嘅話 出街食有咩選擇
成日都係係飯粉麵包,好難戒
有無人汗疱疹,一粒粒透明粒粒,好痕
皮膚科話痕先搽類 , 平時無野就唔好理
睇嚟又要注意飲食, 好似飲返凍野就開始起
初初試下少飯先,再慢慢剩係食餸。想食KFC/M記就只點炸雞。放題邊爐照食,只係唔食澱粉。
試下粉絲,意粉代替飯,有糖飲品戒9成。酒唔飲啤酒米酒。
我咁做減咗4吋腰同最多7KG。
巴打好翻後有無食翻碳水?
我都戒𡁵 但希望係有終點
我試過食好清 但就未試戒碳/少碳
食清好易餓無埋碳水真好似食空氣
依家試下 逐樣野戒, 睇下邊樣野令身體發炎
咁樣有無用?
依家都係keep住少食。人會慢慢習慣無碳水。當然有時都會放肆一兩日。完全唔食人生好慘。
因為碳會變糖。無糖個人就無力。但無法
我由細都食好多飯。依家可以一個月都無飯落肚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞