兜兜轉轉 濕疹終於好番

994 回覆
542 Like 80 Dislike
https://youtu.be/x4ypA9w81f0

你可以睇吓依條片
但如果搽類固醇搽唔好我唔建議再用住
尤其係眼皮 好簿好易吸收 對眼唔好
同埋一定要揾到濕疹嘅原因 唔解決個原因好容易惡性循環
我諗係環境天氣問題

我有濕疹8年 手肘腳肘位都有 不過唔嚴重 平時R幾R就唔理佢。眼皮都有不過平時都唔係點整佢

直到今年5月,沖涼個時覺得眼皮好痕係咁R佢 即刻R到好乾,之後睇醫生,睇完後搽完藥膏就咁了
我覺得環境天氣真係冇解(我都係咁
如果加埋大壓力就爆到傻
所以我依家靠食療去改善免疫系統
戒gluten同dairy醫腸漏症 食正確嘅野 介護膚品
等身體冇咁發炎 起碼咁樣日子過得舒服啲

如果你想揾野搽可以試吓NNT skincare
係一位好早期就宣揚類彈嘅人嘅自家品牌
我塊面爛到出哂水用佢嘅product都算比用其他野舒服
但我覺得搽全身太貴洗幾千過咗最痛嘅時期就冇用
你得眼可能好啲 而且你可以一對一問佢問題

但我會選擇由佢風乾代謝吓啲死皮先
或者用死海鹽洗吓傷口
因為我覺得搽太多野令我啲皮膚好有負擔(講緊我唔代表所有人)
好 唔該你巴打
咁我而家應唔應該繼續用保濕(冇藥用成份)同creave 呢隻cream?
遲啲有返啲先再睇下NNT SKINCARE
Staquis有冇用?因為我呢排耳背都無端端生濕疹
我依家完全唔保濕係好有幫助
不過我係全身類彈 有水腫出水大量甩皮
都用咗幾個月時間先過最嚴重時期

保唔保濕就睇你
只要搽完係舒服 唔會紅唔會hing唔會痕就ok
始終面都係要出街見人 我諗甩皮會令自己好冇自信
好 唔該巴打 祝你快啲冇曬濕疹
提醒Staquis 有PDE4 inhibitor
同樣有機會上癮 姐係好似類彈咁會反彈

http://ow.ly/JExY50HTVo0
咁應該點做 隔日搽會唔會好啲
揾出濕疹原因(敏感原/壓力/飲食/環境/睡眠等)
可以試anti inflammatory diet令個身體唔好咁發炎
唔治本冇得搞 只會好似火山咁壓到某一日就爆
真係想揾野搽可以睇吓下面嗰間
起碼會安全啲
用左我推個隻cream都無用?
我冇追post吖 所以唔知你講邊款 同埋我今日買咗呢隻藥膏 所以咪上嚟問吓
邊度有舒膚帶買
Cerave
Google 舒膚帶第一個間鋪頭買
你買唔到用繃帶包應該都有相同效果
氧化鋅個隻?
有少少那
無錯
係 有可能係脂溢性皮炎
濕疹勁多款 勁頭痕
都係的起心肝睇醫生
試左我隻cream未 我睇左3年醫生無好過
如果你你一停類固醇唔夠2日就復發個d我建議你試左先
唔work?
搽咗2日炸
要多一排先知
我損得太嚴重嘅地方第一次搽都有拿,我估搽咩都拿。忍過咗嗰陣刺痛之後,見到啲皮軟咗。搽咗兩日已經見到有啲改善。
如果你搽咗幾次都拿,咁可能真係唔啱你,或者你等皮膚好番少少先再搽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞