兜兜轉轉 濕疹終於好番

994 回覆
542 Like 80 Dislike
我見有啲人去到類彈後期會去做 話有啲幫助 搞到我有啲想試 但唔知去邊到做
戒類(TSW) 本身係一個過程,假如再配上完全唔搽保濕(NMT) ,可以加快戒類嘅過程
每一日起身都有個新位出左濕疹
你戒幾耐先好轉同埋有咩魚油同益生菌嘅牌子推介?
頭先買咗呢樽野黎搽,有冇話搽完好痕可唔可以R佢,係咪痕好難頂
我都試過打塵蟎脫敏針無效,應該係環境控制得唔好,打針嗰段時間,日常環境要打掃乾淨,冇乜塵剩,否則無乜效果。

但個醫生冇同我講以上注意事項,仲叫我食咗敏感藥先去打針,外國啲醫生網站叫人打呢啲針時唔好食過敏藥。

白白嘥咗幾皮嘢,正庸醫。
佢飲多左水咋?
高含氧量水 我唔好吸多兩啖氣?
有冇咩牌子推介
嚴重起上黎咁細個一定係用類固醇禁住先

講緊出哂水出哂血訓唔到既情況下迫不得己都要用幾日

控制到之後就靠用Cream黎Keep住佢
有無汗皰疹既巴/絲打可以分享下心得
你打完針先出定本身有但嚴重左
打完先有
我都有脂溢性皮炎好多年仲搞到係咁甩頭髮
個人一熱就痕到仆街 返半日工就成個人油林林
起碼戒6個月起 其實茶都唔大作用 魚油丸係gnc 益生放左起公司 聽日影俾你
咁強烈建議你買我隻洗頭水或者洗濕個頭再用betadine等1分鐘再過水 我脂溢性皮炎有左接近20年之前個頭勁痕無理 今次終於解決到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞