兜兜轉轉 濕疹終於好番

994 回覆
542 Like 80 Dislike
同埋一日最好洗2次頭 我之前有脂溢性皮炎個頭一晚起身唔洗已經油到仆街 我明你
尋晚飲左支祛濕茶, 今日暫時冇痕
其實點知係反彈定濕疹未好
因為停緊類固醇,有時都係好痕。
岩岩買左你介紹果兩樣 想問下你幾耐用一次枝洗頭水?

有一隻clinica 我就係食個隻好番
茶完樓主果隻膏好紅係咪要停
Google左 betadine shampoo 係咪都係得amazon呢個方法買
十幾年中西醫試過都係冇料到 Nizoral用左咁多年好似已經冇哂效咁 人大左開始要乜都試下
即係邊隻呀
試下先 感謝
我成日一搽cream就開始痕
唔搽唔痕 但見有d皮仔一搽就忍唔到r
想問下同cetaphil果隻專對濕疹霜比如何
我兩隻都用過cetaphil對我無用
但cerave都係得一隻cream岩我用 我搵唔到岩用既洗面
你搽完好痕又好紅?
咁應該敏感
呢隻cream對你完全無用?
Pin左
我係amazon買 如果你買唔到直接用洗傷口大大支個隻betadine 洗完頭再倒出黎 捽曬成個頭hold 30秒再沖水 睇下betadine對你有無用 我初初未買betadine shampoo 之前都係咁樣試再過有用先上amazon買
我之前日日用 依家好番好多就一個星期用2次
我都濕診好多年 本來都無咩野 都係甩下皮自己會好
但係呢排無啦啦出水咁多年都無試過 痕到訓唔到 局住要買類固醇
而家都要買返d野保濕
邊隻冇咁痴立立?好驚痴
每日食幾多粒?
如果面有點攪,宜家時好時唔好,好辛苦
Cerava已經係保濕得黎已經係最唔痴笠笠
原來係咁,因為以前有一排用過cetaphil cream好鬼痴下,用完要等半個鐘先好啲
我面都有 咪用左cerave隻cream
建議你買黎試下 你睇下其他人留言再決定買唔買黎試下
你睇下#504個留言再決定睇下試唔試 好似都係160蚊
So far呢幾日轉天氣濕疹都無番黎搵我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞