兜兜轉轉 濕疹終於好番

994 回覆
542 Like 80 Dislike
到底濕疹生上面可以點戴口罩先冇咁辛苦返工又冇得唔戴
日日都又痕又痛好想死
圍爐
戴足2年幾口罩 由少少濕疹戴到差唔多成面都係
紅色一達達真係好想死
夏天熱死辣辣成面都係汗 幾時先可以除罩
其實睇中醫有無用?
呢排食榴連食太多搞到無啦啦生濕疹
你地講隻邊隻CREAM?
CERAVE CREAM
噢...~原來係佢, 萬寧仲有賣呀
我見到話萬寧冇賣以為你地講緊另一牌子
我都係打完第二針就爆濕疹
點解政府冇人統計
我都有食緊呢隻
醫生開比我
早免各2粒....
對你有用真係好用多一輪甩曬皮就好番架啦 到時再上黎share
睇到人可以因為呢隻cream好左好感動
好似share到我呢幾年濕疹最尾好得到個種喜悅
用我呢隻cream你呢種情況可能斷到尾
我依排濕疹好左好多
靠運動 出汗多左
唔飲凍野,食多d去濕食物,煲冬瓜湯 ,綠豆水飲
Cerave
用過對我冇用
仲邊有人去打針呀!
姐係對你黎講隻cream有用?
你情況同我好似
我手同腳濕疹好左但面既脂溢性皮炎仲係會有 但用左隻cream我都無用類固醇 我以前面一停類固醇唔夠2個星期就會勁紅同狂甩皮 依家我覺得好左8成到 加油你keep住揸都可以
大家塊面濕疹戴啲咩口罩 戴緊kf94係冇咁貼面 但係啲邊位都會刮到我好痕就嚟用晒想轉口罩試下
絲打我又係面好敏感 已經用乜都對乜敏感嘅程度
唔敷野都會起敏感 請問有無好推薦 已經試咗好多牌子 但都醫唔好 我覺得係口罩戴到咁 但都無計 想搵野搽好佢 但唔想下下都類固醇藥膏
想問下萬寧個啲有無得買類固醇嘅藥膏
去睇醫生啦 類固醇好多種都幾個等級
亂咁用好易出事
唔該巴打
我眼皮有濕疹,睇咗兩次醫生,第一次搽完類固醇之後眼皮又紅又痕又痛又脹脹地咁。
之後再睇多次醫生又搽類固醇,點知搽完又係咁。想問我咁樣係咪類彈 而家搽緊cream同保濕緊
好撚辛苦呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞