上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
應該係個老師坤鳩個學生話唔返學 逃學 成績 100分都唔可以升班 犯法 刑事 踢出校
典型老師無中生有 小事講到好大件事既恐嚇法
太多老屎忽用依招 諗住等個學生知驚
點知搞出人命
應該係個老師坤鳩個學生話唔返學 逃學 成績 100分都唔可以升班 犯法 刑事 踢出校
典型老師無中生有 小事講到好大件事既恐嚇法
太多老屎忽用依招 諗住等個學生知驚
點知搞出人命

其實學校好鐘意教 「大過 好嚴重」 , 比老母打死

唔通教你操行記錄係唔重要, 考好公開試就有大學讀咁咩
中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際

呢個真

係咪想做警犬
以前做警犬係會查操行,家底
連上香都唔敢去我就話佢自己都知衰
大陸閪
抵佢白頭人送柒頭人
鄧顯定甲寅?前者聽同區人講話班教畜為左推高個升學率會強制讀得唔係好top既人留班 中學識d人因為咁索性轉校
個老師咪柒囉 直接鬧學生
根本直接同個老母講 再由老母鬧 就唔會上身

個老師柒咗唔認,諗住潛水解決件事,咁on9
甲x年訓導仲係唔係王潤強
以前記呢啲當食生菜
話就話返去溫書,點知實情係咪鼠左去玩,同埋逃學比人鬧好正常啦
老母打簡體
信唔過

係咪想要賠償呀
記過先係學生時代最有力既證明 點解咁睇唔開
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

連登:所有教師都係教畜
有勇氣跳樓 點解無勇氣面對大過?
學生逃學係佢錯
老師屌佢正常啦
依家學生係咪做錯野都唔屌得先

只可以話學生抗壓能力低
依一方面要多教育
老師都盡快同家長有個交待
其實父母都有責任
雙方都有責任
大家都要反省

自殺? 一個電話就做到? 一定有其他因素
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

咁避咩野
其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉

根本個老母就假定左個老師錯先

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

先交代睇係咩事, 搞清楚誰對誰錯
合唔合理先道歉都好應該啩?

最少死者家屬好deserve 知道個仔死前發生咩事
至於道歉
知道件事如果真係錯在個老師
先再要求佢道歉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞