上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
逃學之後訓導直接打電話比個中四生其實冇問題, 學校最擔心唔係誠信問題, 而係擔心學生安全, 走失左個學生可以好嚴重

無錯DSE/大學面試好少睇操行, 但如果真係要早退, 可以扮病走人, 半日假唔需要病假紙

我中學一日唔洗 半日先要
但成日側側膊唔交 最後訓導又會當冇左回事
如果曠半日課已經記過 仲要記大過 會唔會個學生會唔會本身問題多
我記得我讀書果陣 記大過係要由幾個老師一齊商量 仲要見埋家長傾埋 有d學校 2/3個大過已經可以趕出校

如果本身問題多又點至於咁就自殺,通常個底花嘅人都樂觀d
其實會唔會保護d細路得太緊要
俾人鬧幾句就要生要死
係咪要成世都要老母呵番
訓導主任係咪仲係愛國議員?

可能個學生信以為操行對入大學好重要呢
如果當年年少無知既我 唔好話大過啦,有小過我都驚到瀨屎啦 會覺得人生已完

王訓導真係好做作

果時抄功課都缺點 罰你企門口比人笑

仆街垃圾band 1 英中

痴撚線
比人周到抄功課記缺點同罰有咩問題

成個post都係中學雞??

好明顯啦屌 好想問佢地咩時候記過至合理
處境題
家長(喊撚哂口):依家我個仔跳樓死佐呀
老師可以講乜

節哀順變
邊間?
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

記你老母
依家死人呀五毛

關五毛咩事
王潤強係出曬名ON9
唔講邊個啱邊個錯 條友冇錯嘅話點解要龜縮唔理直氣壯?你咁都唔回應只會令大家覺得你身有屎
BTW條友話佢病撚咗就真係冇人信 佢不知幾撚健康 成日都見到佢
王潤強係出曬名ON9
唔講邊個啱邊個錯 條友冇錯嘅話點解要龜縮唔理直氣壯?你咁都唔回應只會令大家覺得你身有屎
BTW條友話佢病撚咗就真係冇人信 佢不知幾撚健康 成日都見到佢

老師唔想番學 可以話病
學生唔想番學 只好去死
訓導主任係咪仲係愛國議員?

可能個學生信以為操行對入大學好重要呢
如果當年年少無知既我 唔好話大過啦,有小過我都驚到瀨屎啦 會覺得人生已完

王訓導真係好做作

果時抄功課都缺點 罰你企門口比人笑

仆街垃圾band 1 英中

痴撚線
比人周到抄功課記缺點同罰有咩問題

成個post都係中學雞??

ching係咪冇讀過大學?抄功課其實好小事都要記缺點
唔好搵d 垃圾學校冇咩功課個啲比
不嬲逃開,平時成績都正開,佢捉我照肺咪屌柒佢你係想你個班少條5,係你早講我返黎玩咪呢兩三個月再retake 。

屌柒佢你知你自己咩事啦,然後拎書包行出班房
學生時代都會驚記大過,依家諗返起...記咪記囉!驚你呀
個老師收工仲搵個學生傾電話,梗係照佢肺啦唔通傾心事咩上面個預言家有冇讀過中學架
學生逃學比訓導照肺原來係訓導唔岩
咁下次學生逃學 訓導係唔係要打電話去求學生番學?
個老師收工仲搵個學生傾電話,梗係照佢肺啦唔通傾心事咩上面個預言家有冇讀過中學架

逃學比人照肺抵死喎.....
定係返學校開大個教員室大門照會開心d?
學校溫書唔得?無啦啦走堂做乜9
王潤強係出曬名ON9

老師唔想番學 可以話病
學生唔想番學 只好去死

學生唔病得?
處境題
家長(喊撚哂口):依家我個仔跳樓死佐呀
老師可以講乜

節哀順變

怪我囉?

個老師點approach 個學生呀,大佬呢啲高中逃課得肯定有啲問題好心就俾駐校社工做啦,明知自己做開訓導開口剩係識屌,萬一條油有情緒病你咪害死人個仔囉

下下都屌個學生,人地都有自尊架

個老師點approach 個學生呀,大佬呢啲高中逃課得肯定有啲問題好心就俾駐校社工做啦,明知自己做開訓導開口剩係識屌,萬一條油有情緒病你咪害死人個仔囉

下下都屌個學生,人地都有自尊架

嘩, 你依家逃學重要錫住你去tum ?

第日試下曠工同老細講話去搵個社工針針先.....
呢d野係責任心的問題。
做錯野比人照肺好正常。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞