上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
甲x年訓導仲係唔係王潤強

十年都唔見佢病一次 而家先黎病

而家我咪講緊交代囉

]其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉
咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

要玩捉字蚤,好,咁前面2粒字係咪講緊交代呀?
後面我問果句都係強調緊交代喎?
仲有你唔識全段閱讀架?

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色

老母除左要道歉,前面仲有句交代囉

咁我而家咪問緊你我上面係咪強調緊交代呀 ?下?
你理解能力直頭相當有問題啦
講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

唉得喇得喇 慳番啖氣訓低喇

前面我講緊會個面交代下
你條友就無啦啦話乜9交代同道歉係兩回事
唔識睇字回應就潛啦你
講唔掂就叫人訓

呢家你係引用我果句野 同我講有冇錯都要交代 我就同番你講交代同道歉兩樣野黎 你就開始開我波 邊個理解能力差
同你呢啲人講野係要講到咁白咁曬鳩氣真係好煩
你繼續覺得你岩你咪繼續 唔想再曬口水
咁少事就頂唔順
如果老師行得正企得正又洗咩龜縮呢
而家老師死得唔出黎解釋
家長係門口棟曬牌都堅持龜縮
代表咩呢?
KYD?
如果老師行得正企得正又洗咩龜縮呢
而家老師死得唔出黎解釋
家長係門口棟曬牌都堅持龜縮
代表咩呢?

個老師係公眾人物
怕破壞形象
xxxxxx總理中學
甲寅年
甲x年訓導仲係唔係王潤強

仲做緊民建聯個位王潤強
唔係話支持教畜
但比人屌兩句就去死會唔會不智左D
教畜都估唔到條友話兩句就死啦
條教畜可能身有屎 都可以係單純唔敢去上香
不過人都死左 死無對證
學生做錯,鬧學生, 罰學生, 無問題
但有事發生龜縮處理就大問題....
班死老出黎鬧咗依家d後生唔捱得未?
逃學比老師屌很平常吧!
比人屌幾句就跳樓,咁佢自殺只會係遲早問題。只係咁啱係個老師“經手”咁唔好彩

咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

仲有你唔識全段閱讀架?

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色

講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

前面我講緊會個面交代下
唔識睇字回應就潛啦你
講唔掂就叫人訓

呢家你係引用我果句野 同我講有冇錯都要交代 我就同番你講交代同道歉兩樣野黎 你就開始開我波 邊個理解能力差

建議你望番d對話再飄出黎9up

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

7到無眼睇
成個post 仲有人撐教畜
證明香港人奴隸到呢
唔係話支持教畜
但比人屌兩句就去死會唔會不智左D
教畜都估唔到條友話兩句就死啦
條教畜可能身有屎 都可以係單純唔敢去上香
不過人都死左 死無對證

哦原來禮義廉既
咁希望個學生晚晚搵條友飲茶啦

咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

仲有你唔識全段閱讀架?

講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

前面我講緊會個面交代下
唔識睇字回應就潛啦你
講唔掂就叫人訓

建議你望番d對話再飄出黎9up

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

7到無眼睇

又要講 又話曬口水
宜家你d 口水好撚值錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞