上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
重點係個學生得15 6歲
會信學校話大過係好撚嚴重
而家人死左交代調查都冇
交代同道歉係兩回事

依家係兩樣都唔撚做啊
校方同個老師係咪要主動向死者家屬交代返當日個老師講過咩?
如果個老師係無錯洗乜粒聲唔出唔正面回應?
剩係呢度已經可以俾到位人入話佢錯啦
撐條毛?

個老師係乜7都唔做
中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際

呢個真

係咪想做警犬
以前做警犬係會查操行,家底

我知唔少中學時有逃學曠課紀錄,操行差成績差嘅人,去讀偽進跟住做到警犬,我都唔識解釋究竟有幾大影響

以前係會查中學睇下成績、 操行點,三歲定八十
會唔會而多左大學生去考,中學冇咁緊張la
請指出學生逃學被罰的不合理之處

你最合理垃圾廢青

宜家連登仔真係痴撚線
逃學比屌都有錯

逃學被屌合理,唔通老師唔向死者家屬交代又合理?唔好睇到一樣野就打晒飛機先
而定咩詳情都唔知
個學生逃學去溫書都係個老母講既姐
無人知係咪真
而家淨係可以屌個老師乜春都唔交代
原來王潤強係訓導,咁我信係個教畜有問題
打又話禁止喇
而家罵都頂唔順
港孩真係呢 俾父母寵慣
責任係邊個度係一回事 就咁睇一面之詞都好難判斷到
但個老師唔肯交待又係另一回事 屌你同個學生既父母交待下都唔敢 瓜田李下好難唔令人覺得你身有屎
利申好尊敬讀書時教我既老師
咁就跳樓,我覺得唔係嗰訓導的問題。係嗰後生仔反應過激,完全超乎尋常,難以估計。
其實學校好鐘意教 「大過 好嚴重」 , 比老母打死

唔通教你操行記錄係唔重要, 考好公開試就有大學讀咁咩

事實嘅嘢怕咩教
操行同成就近乎零關係
逃半日學要記大過好離譜喎
有冇人證個小朋友係學校受到欺凌?如果冇好難搞。
正常既教育局和教育團體應該調查下咩事
打又話禁止喇
而家罵都頂唔順
港孩真係呢 俾父母寵慣

死廢老,你去死啦
甲寅年......

唔係鄧顯咩

個門口睇似甲
中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際

呢個真

係咪想做警犬
以前做警犬係會查操行,家底

我知唔少中學時有逃學曠課紀錄,操行差成績差嘅人,去讀偽進跟住做到警犬,我都唔識解釋究竟有幾大影響

以前係會查中學睇下成績、 操行點,三歲定八十
會唔會而多左大學生去考,中學冇咁緊張la

依家會有幾人中學畢業就直接做嘢
垃圾極都讀個毅進先做狗
記大過姐 唔洗跳喎
反而想知個窗畜講過咩 到而家都唔肯出黎面對

擺到明呢個係誘因唔係主因啦
鬧下都唔得?
宜家d 00後
甲x年訓導仲係唔係王潤強

仲做緊民建聯個位王潤強

上次選舉比白鴿踢走果個
交代同道歉係兩回事

依家係兩樣都唔撚做啊
校方同個老師係咪要主動向死者家屬交代返當日個老師講過咩?
如果個老師係無錯洗乜粒聲唔出唔正面回應?
剩係呢度已經可以俾到位人入話佢錯啦
撐條毛?

個老師係乜7都唔做

好大機會老師話唔到事, 係學校意思多
學校其實都好官僚, 可能係想件事不了了之....
打又話禁止喇
而家罵都頂唔順
港孩真係呢 俾父母寵慣

死廢老,你去死啦

又唔洗下下都咁惡既
佢講既又錯唔曬,有好多細路真係比人寵慣
至於比人屌,個學生頂唔頂得順就要睇下個對話內容
有時唔係下下都係學生冇錯老師錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞